ExxonMobil alocă peste 100 de milioane de dolari pentru operațiunile de la Marea Neagră

0

Implicarea gigantului ExxonMobil în operațiunile de explorare de la Marea Neagră capătă contur financiar, în urma anunțurilor privind alocarea unor investiții de peste 100 de milioane de dolari pentru următorii doi ani.

80 de milioane de dolari pentru foraje la Marea Neagră

ExxonMobil Exploration and Production România, parte a grupului american ExxonMobil, va plăti 286,4 milioane de lei (80,2 milioane de dolari) în următorii doi companiei Schlumberger pentru lucrări aferente explorării şi forajului petrolier în Marea Neagră.

2 ani alături de Schlumberger

ExxonMobil a încheiat în aprilie și mai două contracte cu Schlumberger, ambele prin negociere. Contractul încheiat în 6 mai are o valoare de 202,3 milioane de lei (56,7 milioane de dolari) și a fost încheiat pe o perioadă de doi ani. Al doilea acord, de 84,1 milioane de lei (23,5 milioane de dolari), a fost atribuit în 3 aprilie, pentru o perioadă similară de timp.

Grupul american Schlumberger este lider pe piaţa mondială a serviciilor pentru industria petrolieră.

Peste 21 de milioane de dolari pentru transport aerian

Suplimentar, ExxonMobil Exploration and Production România, va plăti 21,4 milioane de dolari unei firme canadiene pentru închirierea unor elicoptere care să asigure transportul pe platformele de foraj marin din Marea Neagră. Firma CHC Global Operations International din Canada a obținut în luna martie.

OMV Petrom şi ExxonMobil, cea mai mare companie petrolieră din lume, derulează în comun proiecte de explorare a mai multor perimetre din Marea Neagră.

Cele două companii au anunţat în 2012 o descoperire semnificativă de gaze în Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde de metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Sursa

Mediafax

Share.

Lasă un comentariu