Exxon va începe forajul în Guyana, la Liza Phase 2

0

ExxonMobil Guyana va începe forajul de dezvoltare la Liza Phase 2, exploatare ce va produce de 220.000 barili pe zi la începutul anului 2020 și anunță că va aduce o a patra navă în zonă până la sfârșitul acestui an, pentru a facilita procesul de forare, conform declarațiilor lui Doug McGehee, GeoScience Upstream Manager al ExxonMobil Guyana, citate de Oil Now.

“Va trebui să începem forarea puțurilor de dezvoltare pentru Liza Phase 2 la începutul anului viitor. Deci, avem trei platforme; una dintre ele- Noble Bob Douglas – cu sonde de foraj de dezvoltare pentru Faza 1, iar anul viitor a altă platformă, care acum efectuează foraj de explorare, va începe dezvoltarea – Noble Tom Madden. Asta ne lasă cu doar o singură sondă de foraj de explorare”, a spus el.

“Ei bine, dacă vom continua să găsim petrol, vom avea nevoie de un nou echipament; de aceea aducem o a patra platformă”, a spus el.

Compania a găsit rezerve substanțiale de petrol în țara sud-americană, încă din 2015, când a avut loc descoperirea zăcământului de mari dimensiuni Liza din blocul Stabroek, acum cu o producție foarte mare. Rezervele recuperabile estimate depășesc 5,5 miliarde de barili echivalent petrol.

Share.