Exxon și-ar putea vinde activele offshore din Marea Britanie, după o prezență de 50 de ani

0

Exxon Mobil are în vedere exitul din Marea Nordului, prin vânzarea activelor offshore deținute în apele teritoriale ale Marii Britanii, după mai bine de 50 de ani de exploatare. Comapnia se va axa pe producția de șist din SUA și pe alte proiecte noi.

Exxon a purtat discuții cu un număr de operatori din Marea Nordului în ultimele săptămâni pentru a măsura interesul pentru unele sau toate activele sale, care ar putea aduce companiei până la 2 miliarde de dolari, potrivit a trei surse din industrie.

Exxon a refuzat să comenteze, potrivit Reuters.

Părăsirea Mării Nordului aflate sub steag britanic ar marca o retragere majoră din Europa pentru Exxon, care și-a scos deja la vânzare activele offshore norvegiene.

Aceasta ar urma mișcării similare a rivalilor americani Chevron și ConocoPhillips, care la începutul acestui an și-au vândut cea mai mare parte a operațiunilor lor din Marea Nordului.

Majoritatea operațiunilor Exxon sunt gestionate printr-un joint venture deținut în proporții egale împreună cu Royal Dutch Shell, cunoscută sub numele de Esso Exploration and Production UK și includ active din aproape 40 de câmpuri de petrol și gaze.

Shell a refuzat să ofere comentarii.

Share.

Lasă un comentariu