Exxon, Shell simt durerea supraofertei gazelor naturale în rezultatele din T2

0

Greii petrolului simt radiațiile schimbărilor constante ale tendințelor de investiție către gazul natural, iar prețul mic al gazelor a dus la scăderea veniturilor celui de-al doilea trimestru (T2) pentru Exxon Mobil, Royal Dutch Shell și Chevron, printre alții.

Gazul comercializat în cadrul etalonului Henry Hub se află la cele mai scăzute niveluri sezoniere din ultimele două decenii, întrucât producția americană înregistrează recorduri, iar prețurile spot pentru gazul natural lichefiat din Europa și Asia s-au diminuat, pe măsură ce noi terminale de export aruncă tot mai multe gaze pe piață.

Veniturile trimestriale Exxon au scăzut cu 21%, întrucât randamentele mai slabe ale gazelor naturale și petrochimice compensează producția mai mare, profiturile din segmentul său global de gaze scăzând cu aproximativ jumătate la 1,34 miliarde de dolari, potrivit seekingalpha.com.

Veniturile T2 ale Chevron au crescut cu 26%, până la 4,3 miliarde de dolari, datorită parțial unei taxe de despăgubire rezultate din ruperea acordului cu Anadarko, dar prețul mediu pe care compania l-a obținut pentru gazul său din SUA a scăzut cu mai mult de jumătate.

Profitul trimestrial al companiei Shell a fost cel mai mic din ultimii doi ani și jumătate, datorită în parte scăderii prețurilor la gazele naturale, iar Total a menționat, deasemenea, prețurile mai mici ale gazelor naturale ca motiv al scăderii veniturilor cu 19% față de acum un an.

Share.

Lasă un comentariu