Exxon Mobil accelerează segmentul de trading de energie pentru a majora profitul

0

Exxon Mobil accelerează segmetul de trading de energie, construind un cadru global de traderi cu experiență și îmbunătățind sistemele de management al riscurilor pentru a-și crește profitul, potrivit unor surse citate de Reuters.

Această mișcare reprezintă o schimbare importantă pentru o companie care s-a remarcat prin limitarea activității din trecut, din cauza temerilor că ar putea fi acuzată de manipulare a pieței. Exxon își propune acum să comercializeze mai multe active energetice în creștere pentru a obține cele mai bune prețuri pentru produsele sale și pentru a majora câștigul net.

Extinderea operațiunilor de trading ar putea adăuga sute de milioane de dolari câștigurilor anuale din propriile achiziții și vânzări de țiței și combustibili, dar prezintă și unele probleme, inclusiv riscuri mai mari. Exxon se așteaptă să adauge 1 milion de barili pe zi producției proprii în următorii câțiva ani, pe măsură ce se deschid noi câmpuri petrolifere și au loc extinderi ale rafinăriilor, oferindu-i mai multe active comerciale.

Exxon a angajat noi specialiști. Compania l-a cooptat anul trecut pe John Masek, fostul trader al Glencore, a doua cea mai importantă casă de trading din lume, pentru a oferi consultanță cu privire la tranzacționarea benzinei. La inceputul acestui an, au fost angajați alți patru specialiști de pe piața de benzina, care anterior au lucrat la rafinăria Phillips 66. Alte angajări au urmat, dovedind intenția companiei de a se dedica mai mult tradingului.

Share.

Lasă un comentariu