Eximbank va fuziona cu Banca Românească

0

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) dorește ca banca de stat Eximbank să devină o bancă universală, adică să se adreseze și segmentului de persoane fizice. În acest sens a elaborat un proiect de Ordonanță de urgență. Conform unui anunț din iunie al Eximbank, ar fi vorba de Banca Românească.

Conform notei de fundamentare, “apare necesitatea ca EximBank să își diversifice activitatea bancară prin intrarea în zona de retail prin fuziuni și achiziții, ceea ce va crește capacitatea de generare de venituri și va conduce la diversificarea bazei de finanțare prin depozitele atrase de la populație, contribuind astfel la îmbunătățirea eficienței pe partea de costuri și la stabilitatea și disponibilitatea resurselor de finanțare”, citează Hotnews.ro.

EximBank a anunțat în iunie că a semnat cu National Bank of Greece acordul de achiziție a 99,28% din Banca Românească. În urma acestei tranzacții, EximBank va activa pentru prima oară pe segmentul de retail banking din Romania, devenind astfel o bancă universală.

Ca urmare a finalizării acestei tranzacții, cota de piață a EximBank va crește la aproximativ 3%, ceea ce va conduce la o situare a băncii în top 10 instituții financiar-bancare din România. Tranzacția e analizată și de Consiliul Concurenței.

Share.

Lasă un comentariu