Ziua Energiei din Europa Centrală (CEDE), 28 noiembrie la Bruxelles

Pe 28 noiembrie 2019, la Bruxelles, Partenerii energetici din Europa Centrală (CEEP), în cooperare cu Comisia Europeană DG Energie, organizează Ziua Energiei din Europa Centrală (CEDE). CEDE este un eveniment anual ce își propune să consolideze o platformă regională de energie care să reflecte asupra dezvoltării politicii energetice europene. Scopul său este de a evidenția realizările părților regionale, precum și provocările cu care se confruntă.

A patra ediție a CEDE, intitulată „Căi de tranziție energetică în Europa Centrală” se va concentra pe diferitele strategii urmărite de statele membre ale Europei Centrale. În această privință, rolul CEDE este să elaboreze perspective naționale și să examineze modul în care aceste strategii sunt traduse în anumite activități de afaceri ale companiilor. În cadrul evenimentului va fi prezentat un document politic privind dinamica tranziției energetice în Europa Centrală.

Discursurile principale vor fi susținute de Tomasz Dąbrowski, Ministrul adjunct al Energiei din Polonia; Klaus-Dieter Borchardt, Director general adjunct, DG Energie și Leszek Jesień, Președintele Consiliului de Administrație al CEEP.

Pe parcursul a două paneluri de discuții moderate de oficialii DG Energie, Tudor Constantinescu și Łukasz Koliński, participanții vor dezbate viitorul portofoliului de generații în Europa Centrală, calea către amestecurile cu emisii reduse de carbon, necesitatea implementării unor măsuri de tranziție juste, precum și modalitățile care să finanțeze tranziția energetică în utilizarea fondurilor UE și a surselor de finanțare privată.

Înregistrarea la evenimentul CEDE 2019 se poate face accesând următorul link: https://www.ceep.be/cede-2019/.

Share.

Lasă un comentariu