Premiul dena de “Tranziție energetică pentru start-up-uri” – Înscrie-ţi candidatura acum!

Deutsche Energie-Agentur – Agenția Germană de Energie – dena, pe scurt – a inițiat competiția internațională, “Start Up Energy Transition”. Start-up-uri și companii tinere din întreaga lume sunt invitate să aplice cu modelele lor de afaceri și viziunile proprii. Cererile pot fi depuse la www.startup-energy-transition.com până la data de 31 ianuarie..

Numeroși activiști renumiți la nivel international în ceea ce privește mediul înconjurător și peste 70 de parteneri din peste 20 de țări, inclusiv energynomics.ro, sprijină deja inițiativa “Start Up Energy Transition” / Adoptarea unei poziții pentru tranziția energetică globală.

apply now

Inițiativa a reușit să atragă numeroși susținători renumiți la nivel internațional din domeniul protecției mediului și al climei, inclusiv Patricia Espinosa, Secretar Executiv al Convenției-Cadru a ONU privind schimbările climatice (UNFCCC), Hans Joachim Schellnhuber, director al Institutului Potsdam pentru Cercetarea Impactului Climatic (PIK) și Jules Kortenhorst, CEO al Institutului Rocky Mountain. Printre coordonatorii inițiativei se numără Ministrul Afacerilor Economice și Energetice, Sigmar Gabriel, precum și Ministrul Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Scopul inițiativei dena este să aducă laolaltă pionieri și facilitatori ai tranziției de energie la nivel mondial și să stabilească o rețea internațională de companii, start-up-uri și organizații conștiente în ceea ce privește sustenabilitatea. Putem face din tranziția energetică și protecția climei un succes la nivel mondial doar cu ajutorul inovației”, spune Andreas Kuhlmann, directorul executiv al dena. “Suntem mândri că această inițiativă unică a fost pusă în mișcare, cu atât de mulți parteneri, într-un timp atât de scurt, nu în ultimul rând datorită sprijinului coordonatorilor noștri”. În același timp, suntem deschiși la mai mulți parteneri de cooperare vizionari, ambasadori și sponsori din întreaga lume care doresc să se implice în proiectul nostru și să sprijine această mișcare la nivel mondial pentru a face tranziția energetică o realitate.”

Cu totul sunt șase categorii:

  • “The Urban Energy Transition” pentru contribuții la orașele digitalizate și sustenabile
  • “Cleantech against Climate Change”, pentru tehnologii care ajută la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră într-o gamă largă de sectoare
  • “Future of Production and Manufacturing” pentru soluții digitale în industrie
  • “Mobility meets Energy Transition” pentru conceptele de mobilitate sustenabilă
  • “Platforms and Communities” pentru extinderea rețelelor

apply now

Premiul special “Start Up SDG 7” va merge la o companie al cărei proiect contribuie la obiectivul de dezvoltare sustenabilă al Națiunilor Unite (SDG) 7: energie curată, la prețuri accesibile pentru toți.

Amplă vizibilitate pentru start-up-urile în tranziția energetică

Premiile vor fi prezentate în cadrul “Berlin Energy Transition Dialogue” (BETD) în martie 2017, la Berlin, unde sunt așteptați să participe peste 1.000 de delegați din 70 de țări. Cu o zi înainte de BETD, câștigătorul fiecărei categorii va fi anunțat dintr-o selecție de trei nominalizați, ca parte a festivalului internațional pentru tehnologie din Berlin. Prin urmare, aceştia vor avea posibilitatea de a face networking și de a facilita schimbul de informații cu companii, factori de decizie, vizionari politici și organizații non-guvernamentale. Summit-ul anual la nivel mondial Energy Transition este organizat în parteneriat cu Ministerul Federal al Economiei și Energiei și Ministerul Afacerilor Externe, aduce laolaltă factori de decizie politici din întreaga lume şi experți din mediul de afaceri, știință, administrație și societatea civilă, promovând extinderea cooperării internaționale în domeniul protecției mediului, eficiență energetică și energiile regenerabile.

Mai multe informații despre Premiul Start Up Energy Transition și modalitatea în care se poate aplica la acesta, pot fi găsite pe www.startup-energy-transition.com.

Despre dena

dena este centrul de expertiză pentru eficiență energetică, surse de energie regenerabile și sistemele energetice inteligente din Germania. Centrul susține punerea în aplicare a tranziției energetice în politică, industrie și societate. dena tratează sistemul energetic în ansamblul său și promovează generarea de energie și utilizarea cât mai eficientă, în condiții de siguranță și la preturi accesibile și cât mai ecologic posibil – atât la nivel național, cât și internațional. Acționarii dena sunt Republica Federală Germania, Grupul KfW, Allianz SE, Deutsche Bank AG și DZ BANK AG.

Share.

Lasă un comentariu