EUREL Energy Field Trip Romania 2015

Descrierea evenimentului

EUREL Energy Field Trip este un eveniment organizat de SIER Bucuresti Tineret si VDE YoungNet sub patronajul EUREL (Convention of National Societies of Electrical Engineers of Europe) in perioada 03-13 august 2015.

Proiectul propune un program complex de vizite tehnice, evenimente de socializare si promovare turistica, menit sa creeze un cadru favorabil comunicarii si dezvoltarii relatiilor profesionale intre tinerii ingineri si studenti din statele membre participante. La eveniment vor participa 30 de tineri din Europa.

Vizitele tehnice vor fi realizate la companii importante din domeniul energetic romanesc cu scopul de a promova industria si specialistii energeticieni romani. Vor fi efectuate vizite tehnice la urmatoarele obiective:

  • 3 statii electrice si posturi de trasformare ale ELECTRICA;
  • BZEE – Academia pentru Surse Regenerabile, Dispeceratul Energetic si un parc eolian dezvoltat sau operat de MONSSON GROUP;
  • Fabrica de panouri fotovoltaice ALTIUS;
  • Fabrica de echipamente electrice ELECTROTEL

Evenimentele sociale au ca obiective dezvoltarea relatiilor interculturale dintre participanti, prezentarea activitatii asociatiilor profesionale organizatoare (EUREL, SIER si VDE) si promovarea culturii si traditiilor romanesti in cadrul “Serii Romanesti”.

Promovarea turistica include vizitarea principalelor atractii turistice, muzee, parcuri din Bucuresti si Constanta. Obiectivele propuse pentru vizitare sunt Palatul Parlamentului, Castelul Peles, Calea Victoriei, Centrul Istoric al Bucurestiului, Muzeul National Tehnic. Participantii vor petrece 3 zile pe litoralul romanesc.

In cadrul proiectului vor participa si studenti de la facultatile cu profil electric din principalele centre universitare din Romania. Acestia vor avea oportunitatea, in cadrul proiectului, sa se integreze intr-un grup multicultural si sa imbine cunostintele teoretice cu informatiile practice obtinute in urma vizitelor tehnice.

SIER Bucuresti Tineret impreuna cu partenerul de platina al evenimentului ELECTRICA ofera participarea gratuita pentru cinci studenti romani de la facultatile cu profil electric din marile centre universitare.

Motivatia de a realiza acest proiect porneste de la constientizarea nevoii studentilor de a cunoaste elementele practice ale domeniului in care vor activa, de a intra in contact cu potentiali angajatori si cu tinerii profesionisti din tara si strainatate.

Este necesar ca studentii sa cunoasca principalele efective de producere, transport, distributie si furnizare a energiei electrice pentru a putea lua deciziile corecte privind viitorul lor profesional.

Obiectivele evenimentului

Imbunatatirea si dezvoltarea relatiilor profesionale intre tinerii si viitorii ingineri din statele membre participante.

Promovarea industriei si specialistilor energeticieni romani.

Promovarea obiectivelor turistice de pe teritoriul Romaniei.

Partenerii evenimentului

Partener de Platina – ELECTRICA SA

Parteneri de Aur – MONSSON GROUP si ALTIUS

Parteneri de Argint – ELECTROTEL

Parteneri Media – energynomics.ro

Contact

Mircea Bitoiu

Presedinte SIER Bucuresti Tineret

0721 945 193

tineret@sier.ro

Detalii

Website eveniment: http://tineret.sier.ro/fieldtrip

Website SIER Bucuresti Tineret: http://tineret.sier.ro

Facebook: https://www.facebook.com/SIERTineret

Share.

Lasă un comentariu