Cities of Tomorrow #8 – New Waves of Urban Migration (24 martie 2020, București)

Data: 24.03.2020

Locul de desfășurare: JW Marriott Grand Hotel, București, România.

Link înregistrare: https://www.citiesoftomorrow.ro/ 

Cea de-a opta ediție conferinței anuale , organizată de AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană), pune încă o dată accentul pe relația dintre oameni și orașe, având ca temă centrală migrația și deplasarea oamenilor atât internă cât și internatională, un subiect de actualitate în România, unde efectele emigrării masive din ultimele trei decenii sunt din ce în ce mai vizibile la nivel economic, urbanistic și social.

Orașele dezvoltate se află într-o competiție acerbă pentru a atrage și păstra locuitorii și forță de muncă, în timp ce în orașele mici și în zonele rurale se remarcă depopularea, precum și absența unor măsuri de creștere a competitivității și a standardului de viață.

Conferința va avea loc în data de 24 martie 2020 la JW Marriott Hotel București și își propune să abordeze migrația în mod holistic: energie, mobilitate, guvernanță și digitalizare a orașului, urbanizare, construcții durabile, siguranță și securitate, economie circulară și alte subiecte relevante care ar trebui să conducă la orașe adaptabile și durabile, cu un standard de viață ridicat.

Un important keynote speaker care va fi prezent este Ullrich Sierau, primarul orașului Dortmund. După alegerea sa în 2009, primarul Sierau a pus accentul pe implementarea proiectelor de dezvoltare urbană durabilă. Drept urmare, Dortmund a primit titlul de cel mai sustenabil oraș al Germaniei în 2014 și premiul German Urban Planning Award în 2018.

În cadrul conferinței, Sierau va vorbi despre necesitatea și efectele proiectului de reconversie la scară largă PHOENIX, care a adus Dortmund pe lista orașelor cu o calitate a vieții ridicată pentru cetățenii săi. Dintr-un oraș cunoscut în trecut drept motorul revoluției industriale din Germania, Dortmund a trecut printr-un proces de modificări structurale după ce criza oțelului din 1975 a lăsat orașul fără 90.000 de locuri de muncă și cu daune semnificative aduse mediului.

Conferința Cities of Tomorrow va fi o platformă de trialog între companii, societăți civile și autorități publice pentru a face schimb de bune practici și experiență. Evenimentul va conține și un concurs de proiecte și o sesiune de mese rotunde pe teme din domeniul orașelor inteligente și sustenabile.

Informații suplimentare la Ruxandra Dumitrescu (e-mail: dumitrescu.ruxandra@ahkrumaenien.ro).

 

Share.

1 Comment

Lasă un comentariu