Loading Evenimente

« Toate Evenimente

DigitALL 2020

February 18 @ 08:30 - 18:00

Pe 18 februarie, Energynomics organizează la Hotel Marriott din București, prima ediție a celei mai ample conferințe dedicate digitalizării în România, reunind companii și experți din energie, IT și financiar: DigitALL 2020.

Pentru o zi, Energynomics reuneşte cei mai influenţi decidenţi din trei industrii din ce în ce mai interconectate, la hotelul Marriott din București, pentru o discuție despre tedințele anului 2020 în lumea digitală.

DigitALL 2020 va reuni peste 20 de vorbitori – înalţi oficiali din Guvern şi din autorităţile relevante, manageri de top ai marilor companii, reprezentanţi avizaţi ai asociaţiilor profesionale, experţi români şi străini din mediul academic şi universitar.

Participarea în asistență este GRATUITĂ în baza confirmării transmise de către organizator! Pentru a rezerva un loc, vă rugăm să ne transmiteți un mail la: office (at) energynomics.ro!

a

a

DigitALL 2020 este organizat de Energynomics, în parteneriat cu reputate organizații precum CIO Council, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, BusinessMark și cu susținerea partenerilor noștri: ABB România, General Investigations, MET România Energy, Siemens România, Emerson, Ebury.

Până în prezent au confirmat participarea în asistență peste 45 de persoane reprezentând organizații precum: ABB România, ADITBI, Adrem, Agenția de Consultanță pentru Dezvoltarea Afacerilor, Asimouth Training, ASRO – Organismul Național de Standardizare din România, Barrels Hub Inc, BCR România, Business France, certSIGN, CEZ România, CIO Council, Distribuție Oltenia, ELCEN, Emerson Automation Solutions, EY, FPPG, General Investigation, INCIR, Investisia Group, Jurnalul Bucurestiului, KeysFin SRL, MET România Energy, MVM Energy, Primăria București, Siemens România, SNSPA, Spitalul “Marie Curie”, Transelectrica, Univ. Petrol Gaze Ploiești, Universitatea Politehnica București – Facultatea de Energetică, Universitatea Tehnică de Construcții Bucuresti, ziare.com.

La DigitALL 2020 vom pleda pentru convergența necesară, pentru că este inevitabilă, a mai multor domenii economice într-o lume conectată, virtuală, bazată pe date, a realităților digitale. Toate sectoarele și activitățile economice importante – printre care energia, finanțele, transportul, comunicațiile – avansează către realități digitalizate care fac ca frontierele sectoriale să se estompeze și invită la abordări similare în toate domeniile.

Vom aborda cele mai actuale subiecte ale momentului pentru economiile din România și din regiune, în 3 sesiuni plenare, pentru o evaluare competentă a tendințelor, liderilor, soluțiilor și sinergiilor pentru industrie, municipalități și fiecare dintre noi. DigitALL 2020 își propune să ofere tuturor celor interesați – Guvern, Parlament, autorități publice locale, autorități de reglementare, parteneri externi – un teren comun pentru demersurile viitoare.

Context

Conferința DigitALL 2020 este concepută să ofere o platformă utilă de comunicare și conectare pentru responsabilii de IT&C și pentru alți factori de decizie la nivel înalt din organizații de top din domeniul energiei, IT și al serviciilor financiare. Participanții vor lua parte la dezbateri moderate pentru un schimb de cunoștințe și intuiții cu liderii și experții din industrie cu privire la oportunitățile și provocările pe care le implică transformarea digitală în diverse domenii economice.

Teme principale

 • Tendințele anului 2020 în lumea digitală
 • Noi lideri și noi abilități pentru economia digitală
 • Inteligența artificială, automatizarea, machine learning și robotica schimbă mediul de afaceri
 • Îmbunătățirea proceselor de business cu ajutorul programelor informatice automatizate
 • Provocări în implementarea protecției cibernetice în organizațiile mari
 • Recomandări privind confidențialitatea și protecția datelor
 • Securitate cibernetică pentru SCADA și sisteme de control industrial
 • Tehnologia block chain – îmbunătățirea / schimbarea / re-inventarea afacerilor
 • Forța de muncă în lumea digitală: oameni și roboți
 • Experți digitali: de la lohn la campioni în inovație
 • Agenda digitală europeană

AGENDA – preliminară

Salon ABC, Hotel Marriott, București

08:30-09:00 ÎNREGISTRAREA PARTICIPANȚILOR
09:00-09:05 Cuvânt de deschidere din partea organizatorilor
09:05-09:20 Deschidere oficială
09:20-09:35 Invitat special
09:35-11:00 SESIUNE PLENARĂ 1 – Tendințele anului 2020 în lumea digitală!

Transformarea digitală are deja o asemenea anvergură globală încât nicio conversație nu ar putea acoperi toate temele care se prezintă drept ca activatori puternici sau provocări înfricoșătoare. Vom începe conferința DigitALL 2020 cu câteva idei despre câteva din aceste teme, printre care: 5G, avantajul competitiv al analizei seturilor mari de date, inteligența artificială și machine learning, protecția datelor, soluții de tip blockchain, RPA-uri și așa mai departe. De la distanță, poate să fie greu de înțeles care dintre aceste tehnologii este suficient de matură pentru a-și găsi locul în utilizarea pe scară largă și care sunt doar promisiuni frumoase pentru cei mai îndrăzneți dintre noi. Ce cred și la ce se așteaptă experții din sectoarele energie, finanțe și IT?

11:00-11:15 WORKSHOP 1
11:15-11:30 PAUZĂ DE CAFEA ȘI SOCIALIZARE
11:30-11:45 Invitat special – Yugo Neurmoni, președintele CIO Council
11:45-13:15 SESIUNE PLENARĂ 2 – Focus pe energie!

Ca în toate celelalte domenii, modelele de operare digitale devin obligatorii și în industria energetică. Mai multe date înseamnă mai multe probleme, în condițiile în care seturile mari de date tind să devină încă și mai mari. Inteligența artificială are un rol central în managementul clienților, dar și în aspectele operaționale ale afacerilor de zi cu zi. Este interesant să vedem în ce fel vor integra companiile din energie aceste tehnologii și cum vor dezvolta cererea pentru noile tehnologii, dar și să vedem în ce mod ar putea apărea noi antreprenorii locali pentru a răspunde acestor nevoi. Cum importanța IoT este în continuă creștere, companiile lucrează febril la sisteme de analiză care să le transforme în înțelegere volumele imense de date pe care le înregistrează cu ajutorul unor pe tehnologii precum 5G, senzori și edge computing. Cum pot fi folosite aceste informații în timp real pentru performanțe operaționale și financiare sporite?

13:15-13:30 WORKSHOP 2
13:30-14:30 PRÂNZ DE LUCRU
14:30-14:45 Invitat special
14:45-16:15 SESIUNE PLENARĂ 3 – Energia se întâlnește cu finanțele!

Zi de zi sunt anunțate noi alianțe digitale. Deși majoritatea companiilor de echipamente se poziționează ca furnizori de tip one-stop-shop, calea de urmat este cea a parteneriatelor în care fiecare își pune în valoare punctele forte și oferă o bună înțelegere a domeniului. În timp ce toți ochii și majoritatea fondurilor par concentrate pe sursele regenerabile, mai există multe alte puncte de întâlnire pentru energie și finanțe. Adoptarea tehnologiei blockchain în sectorul energetic va genera peste 3 miliarde de dolari până în 2025, prin implementarea sporită în segmentele de electricitate, petrol și gaze, estimează Global Market Insights. În electricitate, utilizarea tehnologiilor distributed ledger (DLT) face ca tranzacțiile cu energia să fie mai simple și sigure. Un alt domeniu promițător îl reprezintă micro-rețelele, care pot include energie solară și eoliană în acoperirea nevoilor de energie electrică ale consumatorilor, dar și posibilitatea de a vinde energia excedentară în sistemul energetic național sau în sistem peer-to-peer. Cât de aproape este momentul în care frontierele dintre industrii se vor dizolva în noi servicii și noi modele de afaceri?

16:15-16:30 WORKSHOP 3
16:30-18:00 FAREWELL DRINKS

Vorbitori confirmați

 • Yugo Neumorni, CIO Council România
 • Daniel Sirman, ABB România
 • Petre Stroe, MET România Energy
 • Cristian Secoșan, Siemens
 • Sebastian Ferecuș, General Manager CSEE, Emerson Automation Solutions
 • Sabin Sărmaș, Autoritatea pentru Digitalizarea României
 • Cosmin Ghiță, Distribuție Oltenia (CEZ România)
 • Andrei Berechet, Adrem
 • Cristian Oprea, General Investigations
 • Daniel Apostol, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG
 • Johan Gabriels, Ebury
 • Cristian Kameniczki, Hidroelectrica
 • Mircea Modran, Electrica
 • Adrian Boiarciuc, Romgaz

 

Pentru detalii privind oportunitățile de sponsorizare și parteneriate, precum și despre beneficiile implicării în conferința DigitALL 2020, descarcă prezentarea .pdf și contactează-ne la office (at) energynomics.ro sau la telefon 021 2302 022!

 

Detalii

Data:
February 18
Timp:
08:30 - 18:00
Eveniment Category:
Eveniment Tags:
, , , , , ,

Organizator

Energynomics
Telefon:
021 230 20 22
Email:
office@energynomics.ro
Sit web:
www.energynomics.ro

Loc de întâlnire

Hotel Marriott
Calea 13 Septembrie 90
București, România România
+ Harta Google