Europa furnizează niveluri-record de energie eoliană offshore

0

Marea Britanie și Germania au condus ferm în furnizarea europeană de energie eoliană offshore anul trecut.

Cele două țări au instalat 3,1 gigawați de energie nouă din surse regenerabile offshore, acesta fiind cel mai important an pentru acest tip de tehnologie, pe continent, potrivit WindEurope.

Organizația declară că datorită costurilor mai mici pe zi ce trece, investiția în offshore devine tot mai atractivă.

Marea majoritate a noilor capacități provine din Regatul Unit și Germania, însă și Franța, Finlanda și Belgia și-au conectat, de asemenea, noi ferme eoliene la rețeaua electrică.

Printre noile parcuri din Marea Britanie se numără Hywind Scotland, primul parc plutitor eolian din lume, situată în largul coastei de lângă Aberdeen, potrivit Euronews.

Turbinele sale, legate de fundul mării, pot fi mutate în ape mai adânci decât fermele eoliene convenționale, permițându-le să fie mutate în locuri mai productive.

WindEurope declară că, în ciuda creșterii capacității, investițiile în offshore au scăzut la 7,5 miliarde de euro în 2017, mai puțin cu 18,2 miliarde de euro față de anul precedent. Costurile în scădere sunt considerate a fi unul dintre motivele care au determinat diminuarea volumului total al investițiilor.

Share.

Lasă un comentariu