Engie va ieși din 20 de țări și investește masiv în energie regenerabilă, probabil și în România

0

Engie va părăsi 20 de țări și va investi miliarde în surse regenerabile de energie, infrastructură și servicii, ca parte a unui plan extins de 11-12 miliarde euro, pe trei ani.

CFO-ul Engie, Judith Hartmann, a menționat România în contextul necesarului de creștere a cererii de energie, și a posibilelor investiții în regenerabile, conform Reuters.

Compania franceză a raportat între timp rezultate mixte pentru anul trecut, în urma pierderilor generate de întreruperile de la centralele sale nucleare din Belgia. Grupul a înregistrat anul trecut un rezultat recurent net de 2,5 miliarde de euro, în creștere față de prognoza de 2,4 miliarde de euro, pe baza unor venituri de 60,6 miliarde de euro, sub așteptările analiștilor, dar cu 1,7% mai mari față de anul precedent. Rezultatul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare a urcat cu 0,4%, până la 9,2 miliarde de euro, în conformitate cu așteptările. Un sondaj realizat de Reuters a arătat că analiștii au prevăzut venituri de 64,4 miliarde de euro, potrivit Financial Times.

Engie a fost afectată de “o scădere semnificativă cu 134%” a încasărilor din Benelux, “în principal din cauza activităților nucleare care au fost grav afectate de întreruperi neprogramate”.

Share.

Lasă un comentariu