ENGIE Romania sprijină asociația Dăruiește Viață pentru construcția unei unități modulare la Spitalul Elias

0

În contexul creșterii incidenței cazurilor de COVID-19, precum și a răcirii accentuate a vremii, ENGIE Romania răspunde unei nevoi acute semnalate de asociația parteneră, Dăruiește Viață, aceea de a construi, în incinta Spitalului Universitar de Urgență Elias din București, o zonă modernă pentru realizarea triajului epidemiologic al pacienților care au nevoie de tratament.

Triajul epidemiologic este o etapă preliminară obligatorie preluării cazurilor medicale tratate la Spitalul Universitar de Urgență Elias (un spectru larg de boli cardiovasculare, cancere și alte boli cronice), realizarea unui spațiu modern fiind o necesitate urgentă pentru a preveni răspândirea virusului în rândul pacienților care prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații ca urmare a infectării, dar și pentru a le crea, în contextul temperaturilor de iarnă, un spațiu modern de așteptare.

Prin partenerul de proiect, Dăruiește Viață, ENGIE Romania a venit în sprijinul pacienților tratați în acest centru medical cu o contribuție de 107.000 de euro.

Astfel, din a doua jumătate a lunii decembrie, bolnavii cronici care au nevoie de tratament în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Elias beneficiază de condiții adecvate de triaj. Unitatea de triaj, de aproximativ 110 de mp, pune la dispoziție o sală de așteptare și două camere de recoltare, respectând circuite separate pentru pacienții care prezintă simptome COVID-19 și cei care nu au simptomatologie specifică.

Share.

Lasă un comentariu