energynomics.ro a adus la București expertiza WU Executive Academy

7

Programul de dezvoltare profesională WU Executive Energy Expert, organizat de energynomics.ro în colaborare cu experții de la Vienna University s-a desfăşurat la finalul lunii octombrie 2014 în București. A fost prima ediție a unui program educațional unic pe piața din România, care oferă o abordare integrată a tematicilor industriei energetice.

Fiecare zi a fost dedicată unei tematici esenţiale pentru industria energetică, iar primul contact al participanţilor a fost marcat de cursul susţinut de Prof. Dr. Jonas Puck. Acesta a abordat sectorul energetic dintr-o perspectivă de ansamblu, insistând asupra tendinţelor, perspectivelor şi schimbărilor anticipate în domeniul energiei. Cursanții au avut prilejul să-și actualizeze, între altele, informațiile legate de sursele de energie produse prin metode tradiţionale, în contextul noii ere de tranziţie care începe a fi definită din ce în ce mai mult de energia regenerabilă.

Deaconescu-_4384Combinând atât partea de evaluare a companiilor, cât și expertiza tehnică, programul WU Executive Energy Expert a propus o perspectivă largă asupra unor subiecte de interes, de la securitate energetică la negocierea contractelor. A fost o experiență oportună, care a oferit, într-adevăr, valoare adăugată.

Cătălin Deaconescu
Departamentul pentru Energie

“Economia energiei” a fost următoarea temă de discuţie, abordată de Dr. Martin Schwarzbichler, care a adus acestui program o greutate informaţională substanţială pentru top-managerii care au alcătuit prima clasă a WU Executive Energy Expert. Tematica acestui curs a fost urmărită pe parcursul a trei zile, în care studenţii au identificat noi formule şi strategii de planificare şi dezvoltare a unui business în industria energetică, atât pe o linie teoretică, cât şi practică – au avut de rezolvat exerciţii pornind de la teoria discutată în prealabil! Ziua a doua a fost completată de prezenţa Excelenței Sale, Mihnea Constantinescu, ambasador cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică în Guvernul României, care a susţinut o prezentare despre condițiile realizării securității și rezilienței energetice.

Camil-Aliman-_4426Recomand programul WU Executive Energy Expert oricărui specialist interesat de sectorul energetic. Mulțumită profesorilor și a invitaților care au susținut prezentări, am dobândit noi instrumente și referințe pentru a înțelege mai bine provocările pe care le va înfrunta sectorul energetic în viitor.

Camil Aliman
Area Manager Romania & Hungary RIDGID – Emerson Commercial & Residential Solutions

Din ziua a patra, participanţii la WU Executive Energy Expert s-au mutat în spațiul binecunoscut prietenilor energynomics.ro al palatului Cesianu Racoviţă. Aici, cursanţii au avut ocazia de a exersa noi metode şi instrumente de negociere alături de profesorul Daniel Donahey, trainer și coach specializat. El i-a ajutat pe studenţi să adauge la arta negocierii şi a vânzării noi perspective alături de cele tradiţionale, profesorul punând foarte mult accent pe partea umană şi relaţională în contactele de afaceri.

Programul WU Executive Energy Expert s-a încheiat cu un survol al ultimelor directive legislative europene în energie, coordonat de Prof. Dr. Gert Brunekreeft. Discuțiile s-au animat în principal atunci când a fost abordată tema surselor de finanțare a infrastructurii pentru energie la nivel comunitar. Concluzia de parcurs ar putea fi formulată astfel: sectorul public (Uniunea sau statele naționale) ar trebui să se implice activ în promovarea investițiilor în infrastructură, pentru că investițiile provenite din sectorul privat sunt insuficiente.

Nagy-Ede-Kálmán-_4477A fost o plăcere să particip la un curs atât de bine structurat, orientat spre energie și consistent ca informație. Îl recomand nu doar managerilor care doresc să învețe și să-și deschidă orizontul, ci și celor pasionați de tendințele globale care au impact asupra economiei locale.

Nagy Ede Kálmán
Director Executiv, Panfora Oil & Gas

Preşedintele ANRE, Nicolae Havrileţ, ne-a onorat cu prezenţa și a susţinut o prezentare despre obiectivele generale ale Autorității şi cadrul de reglementare a pieţei locale de energie în contextul politicii energetice a Uniunii Europene. Varinia Radu, partener al CMS Cameron McKenna şi şef al diviziei de Petrol și Gaze pe Europa Centrală şi de Est, a fost cel de-al treilea guest speaker care a onorat cursul, cu o prezentare despre sectorul românesc de petrol și gaze.

Tabloul complet al acestei săptămâni încărcate de informaţii şi cunoştinţe nu ar fi complet fără un cuvânt despre cursanți; clasa a fost alcătuită din 15 reprezentanţi ai unor organizații active sau interesate de piața energetică, precum Enel Green Power, Emerson Ridge-Tools, OMV Petrom, Panfora Oil & Gas, Fora Oil and Gas, McCann PR, SGS România, Organismul Intermediar pentru Energie (OIE), GDF Suez, Departamentul pentru Energie şi Schneider Electric. Ei au alcătuit primul val de experți care au avut prilejul să înveţe şi să descopere noi tehnici şi tactici pentru dezvoltarea afacerii prin intermediul unor lectori și a unui curriculum de top la nivel european.

WU Executive Academy a asigurat conținutul pentru toate materialele tipărite și electronice, precum și pentru materialele auxiliare. Calificările obținute în urma participării la curs sunt confirmate printr-o diplomă specială, emisă local și certificată de WU Executive Academy.

Share.