Energia scumpă a revenit și amenință economia globală, avertizează IEA

0

Agenția Internațională pentru Energie (IEA) este îngrijorată de creșterea dramatică a prețurilor energiei, potrivit ultimului său raport lunar, în timp ce prețurile petrolului, gazelor și cărbunelui sunt tranzacționate în prezent la maxime multianuale.

“Poziția noastră este că energia scumpă a revenit … Și aceasta reprezintă o amenințare la adresa creșterii economice”, a declarat organizația cu sediul la Paris.

Prețurile petrolului au crescut în acest an cu mai mult de 25%, determinând unii investitori să speculeze despre posibilitatea revenirii la un preț de peste 100 de dolari înainte de sfârșitul anului.

Între timp, președintele Donald Trump a acuzat în mod repetat OPEC pentru costurile crescânde ale benzinei, deoarece prețurile continuă să se îndrepte în direcția greșită pentru consumatorii americani.

Ca urmare a creșterii prețurilor energiei, IEA și-a revizuit în jos perspectivele cererii pentru următorii doi ani. Grupul se așteaptă ca creșterea cererii să încetinească cu 110.000 barili pe zi, până la 1,3 milioane de barili pe zi (mb/ d) în 2018 și la 1,4 mb/ d în 2019.

Share.

Lasă un comentariu