Acasă » Regenerabile » Energia regenerabilă câștigă atenția marilor companii americane

Energia regenerabilă câștigă atenția marilor companii americane

19 aprilie 2018
Regenerabile
energynomics

În ciuda apelului președintelui Trump de a renaște energia bazată pe cărbune, companii precum GM, Target și Starbucks urmează giganților tech Google și Apple în tranzacții pentru energia solară și eoliană.

Acum, aproape orice fel de companie mare este în căutare de energie verde, într-un val de acorduri de cumpărare de energie și alte investiții care reduc emisiile de gaze cu efect de seră. În 2017, lista companiilor non-tech care au achiziționat masiv energie regenerabilă include Starbucks, Target, Partners HealthCare, General Motors, producătorul de hârtie Kimberly Clark, producătorul de cereale General Mills și producătorul de bere Anheuser-Busch InBev, potrivit Cnet.com.

„Piața corporativă a energiei regenerabile semnează acum tranzacții cu toate sectoarele industriale”, a declarat Kevin Haley, director de marketing al Centrului pentru Energie Regenerabilă al Institutului Rocky Mountain, care urmărește astfel de tranzacții. „Este un număr tot mai mare de cumpărători care nu aparțin utilităților… care cred că trebuie să facă parte din mișcarea sustenabilității”. Inclusiv pentru faptul că energia regenerabilă devine mai ieftină, a adăugat el.

Achizițiile de energie din surse regenerabile au loc de ani de zile, parțial din cauza așteptărilor conform cărora reglementările privind schimbările climatice ar face mai costisitori combustibilii fosili și emisiile de dioxid de carbon. Acum, însă, administrația Trump împinge lucrurile în direcția opusă – încercând să reînvie cărbunele ca sursă de energie, abrogând Planul de energie curată dat de Obama, care viza emisiile de noxe ale cărbunelui, și retragând SUA din acordul privind clima de la Paris.

Companiile continuă însă să meargă către energia durabilă. Până în prezent, tranzacțiile privind energia din surse regenerabile în 2018 sunt în creștere, anunțând o tendință de depășire a celor 2,78 gigawați tranzacționați în 2017. Până în acest an, s-au semnat tranzacții pentru 1,96 GW, iar dacă această tendință va fi susținută, ar putea urca volumul total al tranzacțiilor cu energie regenerabilă peste recordul înregistrat în 2015, de 3,12 GW.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *