Acasă » Evenimente Trecute » Evenimente Trecute Recomandate » Energia la Forbes CEE Forum 2015

Energia la Forbes CEE Forum 2015

29 septembrie 2015
Evenimente Trecute
energynomics

Pe 22 și 23 septembrie 2015, la Athenee Palace Hilton Bucuresti, redacţia Forbes România a organizat a doua ediţie a Forbes CEE Forum, un eveniment în cadrul căruia au fost analizate principalele provocări economice și politice din Europa Centrală și de Est, Țările Baltice și Orientul Mijlociu. În panelul dedicat energiei au luat cuvântul Karoly Borbely (Manager Departament Strategie Investițională, Hidrolelectrica), Corneliu Bodea (Președintele Centrului Român al Energiei și vicepreședinte Adrem Invest),  Kinga Daradics (CEO & Country Chairman MOL România) şi Steven Borncamp (CEO & Founding President Romanian Green Building Council).

Karoly Borbely, Manager, Departament Strategie Investițională Hidroelectrica

„În România, boom-ul energiei regenerabile a adus un plus, pentru că au intrat în țară 4-5 miliarde de euro”
„Un mare challenge pentru Guvern și mediul de business este strategia energetică, mai exact să producă un document care să corespundă nevoilor României”
„Companiile românești au capacități de producție foarte bune, dar trebuie să se concentreze pe producerea de energie electrică la costuri cât mai reduse”
„Viitorul stă în a vinde energia în străinătate. Producem foarte mult, iar piața internă nu va întâmpina probleme, dar totul trebuie gestionat politic și financiar foarte echilibrat”.
„Hidroelectrica are un birou deschis în Serbia, unul în Ungaria, dar barierele legislative și câteva taxe ne îngreunează vânzarea la export a energiei electrice”

Corneliu Bodea, Președintele Centrului Român al Energiei și vicepreședinte Adrem Invest

„Trebuie să construim o strategie într-un mediu impredictibil şi cu atât mai complicat. Într-un asemenea mediu, inclusiv lipsa unei strategii poate fi un avantaj”
„Cred că energia regenerabilă este un răspuns posibil”

Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL România

„Segmentul downstream are o mare importanță în cadrul grupului. Am achiziționat recent peste 200 de stații în România, Cehia și Slovacia. Am introdus și un nou concept în consum, care pune mare accent pe servirea clienților”
„Dacă aș sintetiza ultimii ani de activitate, putem spune că am contribuit la bugetul statului român cu 1,8 miliarde de euro”
“Considerăm că piața românească mai are de făcut mulți pași pentru a-și atinge potențialul”
„Grupul MOL are operațiuni în peste 40 de țări, cu activități de downstream în mai mult de 10 țări din regiune. Având un model integrat putem spune că putem avea o marjă mai bună pentru toate activitățile pe care le avem. Mai mult de 20% din marja de profit operational in downstream este adusă de activitatea de retail. Suntem foarte prudenți și preocupați să ne păstrăm poziția competitivă”
„Dacă ne referim la petrol și gaze, estimările arată că România mai are rezerve pentru circa zece ani. Perioada de explorare durează 3-5 ani, forajul poate dura doi-trei ani. Este foarte important ca România să aibă o imagine generală a acestei industrii”

Steven Borncamp, CEO & Founding President Romanian Green Building Council

„Costurile energiei fac ca o persoană care achiziționează să aibă riscuri. Există și costuri de sănătate, dar și de reparații”
„Nu toate clădirile sunt create la fel. De ce trebuie să plătească aceleași taxe?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *