Enel X se alătură Hubject, o rețea globală cu peste 200.000 de puncte de încărcare a mașinilor electrice

0

Enel X a devenit acționar cu o participație de 12,5% la Hubject, un joint venture în domeniul mobilității electrice care include jucători de top din tehnologie, industria auto și cea a utilităților. Hubject a dezvoltat o platformă interoperabilă care permite șoferilor de vehicule electrice să își încarce mașinile la o rețea cu peste 200.000 de puncte publice de încărcare din întreaga lume, fără a fi nevoie ca aceștia să semneze alte contracte în afara celor avute cu furnizorii de servicii de mobilitate electrică care utilizează serviciile de eRoaming ale Hubject.

Prin intrarea în această asociere, Enel X poate extinde interoperabilitatea rețelei sale europene, dincolo de cele 8.000 de puncte de încărcare deja la dispoziția clienților săi, cu posibilitatea acestora de a accesa rețeaua globală a joint venture-ului.

Enel X va lucra, de asemenea, în cadrul parteneriatului pentru extinderea rețelei de stații de încărcare a Hubject și îmbunătățirea caracteristicilor tehnologice ale acestora, cu scopul de a stimula penetrarea mobilității electrice la nivel mondial.

„Prin aderarea la Hubject, ducem mobilitatea electrică la nivelul următor. Astfel, extindem rolul Enel X de furnizor global de servicii de mobilitate electrică, oferind tot mai multe servicii de încărcare electrică în afara rețelei noastre. Obiectivul general este de a oferi șoferilor de vehicule electrice posibilitatea de a-și încărca bateriile fără a fi nevoie să își facă griji de cine este furnizorul lor, sau dacă se află în străinătate. Condiția necesară pentru răspândirea mobilității electrice este simplificarea vieții celor care doresc să se alăture acestei revoluții, iar noi suntem 100% dedicați acestei provocări”, susține Francesco Venturini, directorul general al Enel X.

Enel X, un important furnizor de soluții de încărcare inteligentă, a lansat propriile rețele publice de încărcare a mașinilor electrice în Italia, Spania și România, cu un număr de aproximativ 8.000 de stații, în linie cu țintele anunțate care prevăd și instalarea de puncte private de încărcare.

Share.

Lasă un comentariu