Enel X, parteneriat cu Uber pentru sprijinirea șofatului de vehicule electrice cu emisii zero în SUA

0

Enel X, cel mai important furnizor de soluții inovatoare de energie și mobilitate electrică, lansează JuiceEco, o nouă opțiune pentru șoferii de vehicule electrice, care le permite acestora să își alimenteze mașinile cu energie 100% regenerabilă în SUA. Disponibil exclusiv prin Enel X, JuiceEco furnizează certificate de energie regenerabilă (Green-e® certified Renewable Energy Certificates – REC) pentru a alinia consumul oricărui vehicul electric, de oriunde din SUA, la electricitatea fără emisii de carbon.

„JuiceEco oferă șoferilor de vehicule electrice posibilitatea de a alege sursa de energie electrică a stației de încărcare JuiceBox. Acest produs se bazează pe conceptul dovedit că certificatele de energie regenerabilă (REC) oferă o modalitate simplă, trasabilă și eficientă de a sprijini generarea de energie verde, permițând în același timp șoferilor de vehicule electrice să susțină beneficiile legate de mediu ale energiei 100% curate”, a declarat Giovanni Bertolino, Head of e-Mobility, Enel X North America. „Ne face plăcere să colaborăm cu Uber și să oferim produsul JuiceEco șoferilor din SUA, deoarece lucrăm împreună pentru a face comunitățile noastre mai durabile”.

Enel X și Uber au făcut echipă pentru a oferi economii speciale pentru pachetul complet de încărcare inteligentă JuiceBox pentru șoferii care utilizează platforma Uber din SUA. Conform parteneriatului, șoferii vor fi, de asemenea, primii care vor primi gratuit un pachet JuiceEco de 15.000 de mile, prin intermediul unui magazin electronic dedicat Enel X, ca parte a efortului de a face ridesharing-ul mai durabil. Enel X a inclus stația de încărcare JuiceBox în zeci de programe utilitare din SUA, iar șoferii pot verifica cu ușurință dacă se califică pentru o reducere suplimentară, printr-un instrument care folosește codul poștal pentru a achiziționa un încărcător la preț redus sau fără costuri.

„Suntem încântați să colaborăm cu Enel X și să facem încărcarea vehiculului mai accesibilă pentru șoferii de mașini electrice”, a spus Nishith Kumar, Sustainability Partnerships Lead, Uber. „Credem că viitorul vehiculelor electrice și al companiei Uber este luminos și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm mai mult cu lideri precum Enel X.”

Noutatea vine în contextul în care tot mai mulți șoferi iau în considerare vehiculele electrice în detrimentul mașinilor tradiționale alimentate cu benzină [1], iar majoritatea americanilor susțin o dezvoltare mai extinsă a energiei curate, precum energia eoliană și solară [2], astfel că Enel X a creat JuiceEco pentru a le oferi șoferilor de vehicule electrice o modalitate de a-și alimenta mașinile cu energie regenerabilă, indiferent dacă pot sau nu să își instaleze panouri solare acasă. Aproximativ o treime din clienții din segmentul de mobilitate electrică rezidențială ai Enel X din SUA au un sistem solar instalat și peste 60% dintre clienții recenți JuiceBox chestionați și-au exprimat dorința de a opta pentru certificate de energie verde. Acum, clienții Enel X pot selecta câte mile doresc să circule cu energie 100% regenerabilă, pentru a reduce emisiile și pentru a folosi energie curată.

„Vehiculele electrice sunt la fel de curate precum electricitatea care le alimentează”, a declarat Jennifer Martin, Executive Director, Center for Resource Solutions, care administrează programul de certificare Green-e. „JuiceEco oferă șoferilor posibilitatea de a folosi 100% energie curată, indiferent de locul în care își încarcă mașinile. Suntem încântați să vedem că acesta devine un model național, iar vehiculele electrice din întreaga țară devin cu adevărat fără emisii.”

Share.

Lasă un comentariu