Enel X Japonia a câștigat peste 25% din capacitatea totală de echilibrare a rețelei

0

Enel X Japonia a câștigat peste 25% din capacitatea totală de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pe noua piață de capacitate locală pentru anul inaugural 2024

Enel X Japan, cel mai mare agregator independent de servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie al țării, a câștigat peste 1 GW în servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pe piața de capacitate japoneză pentru 2024, anul inaugural al pieței. Rezultatul licitației de succes i-a oferit companiei Enel X peste 25% din capacitatea de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie pe noua piață.

„Suntem mândri să ne bazăm pe experiența noastră solidă de a oferi servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie în rețeaua electrică națională a Japoniei. În calitate de lider local în servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie, promovăm aceste resurse drept alternativă rentabilă la generarea tradițională de energie, care este esențială pentru susținerea integrării surselor regenerabile de energie în rețea. Privind în viitor, prin echilibrarea rețelei prin managementul consumului de energie pe piața japoneză începând cu anul inaugural, ne așteptăm să jucăm un rol tot mai important în aceste servicii pe piețele de energie din țară”, a spus Ushio Okuyama, Head of Enel X Japonia.

Prin platforma de flexibilitate în timp real, Enel X poate să optimizeze utilizarea resurselor de echilibrare a rețelei prin managementul consumului în toate domeniile pieței energetice în evoluție rapidă din Japonia. În Japonia, Enel X este în prezent principalul furnizor independent de rezerve „1-dash”, un program de echilibrare a rețelei prin managementul consumului bazat pe licitații anuale, care este în vigoare până la inaugurarea pieței de capacitate. În plus, Enel X și-a asigurat recent calitatea de membru pe bursa japoneză de energie electrică (JEPX), piața de tranzacționare angro a energiei electrice din țară, permițându-i să ofere servicii de echilibrare a rețelei prin managementul consumului pe piața pentru ziua următoare și pe piața intra-zilnică.

Prin platforma sa lider pe piață, compusă din 211 MW în programul „1-dash”, alături de peste 1 GW atribuiți pe piața de capacitate, Enel X administrează o centrală virtuală importantă, menită să ajute la stabilizarea rețelei electrice a țării. Prin urmare, compania este bine poziționată pentru a ajuta companiile japoneze să maximizeze valoarea pe care o pot atinge prin participarea activă pe piața energiei din țară. Prin participarea lor, companiile calificate câștigă un nou flux de venituri care le poate îmbunătăți profitabilitatea, sprijinind, în același timp, integrarea surselor regenerabile. Portofoliul actual al clienților Enel X acoperă multe sectoare de activitate, inclusiv industria grea, producție, tehnologia informației, logistică și proprietăți comerciale.

Programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie încurajează utilizatorii de energie să își ajusteze consumul de energie pentru a ajuta la stabilizarea rețelei atunci când sistemul o cere. Enel X Japonia este o filială a Enel X, divizia globală de servicii energetice avansate a Grupului Enel care deține poziția de lider în programele de echilibrare a rețelei prin managementul consumului de energie la nivel global, cu o capacitate totală de peste 6 GW gestionată și repartizată în cele două Americi, Europa, Asia și Oceania.

Share.

Lasă un comentariu