ENEL lansează ”obligațiuni durabile” în valoare de 1,5 miliarde de dolari

0

Enel Finance International NV, compania financiară înregistrată în Olanda a Grupului Enel, a lansat, ieri, într-o singură tranșă, o emisiune de obligațiuni „sustenabile” pentru investitorii instituționali de pe piețele americane și internaționale, în valoare de 1,5 miliarde de dolari SUA (1,4 miliarde de euro).

Emisiunea, garantată de Enel, a fost suprasubscrisă de aproape trei ori, cu cereri totale de aproximativ 4 miliarde de dolari SUA și participarea semnificativă a investitorilor interesați de responsabilitatea socială, permițând grupului Enel să continue să își diversifice astfel baza sa de investitori.

Enel se concentrează pe crearea de valoare prin deciziile sale de business care susțin urmărirea următoarelor patru Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), așa cum sunt promovate de Organizația Națiunilor Unite:

  • ODD 7 „Energie curată și la prețuri accesibile”, cu o capacitate suplimentară de peste 11,6 GW;
  • ODD 9 „Industrie, inovație și infrastructură”, cu peste 46,9 milioane de contoare inteligente instalate și investiții de 5,4 miliarde de euro în inovare și digitalizare;
  • ODD 11 „Orașe și comunități durabile”, cu investiții în segmentul de retail și noi servicii care apelează la surse neconvenționale de energie, al căror obiectiv este de a realiza, printre altele, 9,9 GW de capacitate de răspuns la cerere și 455.000 de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice;
  • ODD 13 „Acțiune climatică”, cu un angajament de reducere a emisiilor de dioxid de carbon la mai puțin de 0,350 kg / kWheq în 2020 și de decarbonizare completă până în 2050.

Această emisiune de obligațiuni, prima de acest fel, a fost gândită să răspundă nevoilor curente de finanțare ale companiei și este legată de capacitatea Grupului de a atinge până la 31 decembrie 2021 un procentaj din capacitatea instalată de generare a energiei regenerabile (pe o bază consolidată) egal cu sau mai mare de 55% din capacitatea totală instalată. Pentru a asigura transparența rezultatelor, atingerea acestei ținte (la 30 iunie 2019, era deja de 45,9%) va fi certificată printr-un raport de evaluare specific emis de auditorul angajat în acest scop.

Operațiunea a fost structurată ca o emisiune într-o singură tranșă, de 1,5 miliarde de dolari SUA, cu un cupon de 2,65% și scadența pe 10 septembrie 2024. Prețul de emisiune a fost stabilit la 99,879%, iar randamentul efectiv la scadență este de 2,676%. Data de decontare a emisiunii este 10 septembrie 2019.

Rata dobânzii va rămâne neschimbată până la scadență, sub rezerva realizării obiectivelor de sustenabilitate indicate mai sus până la 31 decembrie 2021. Dacă ținta respectivă nu este atinsă, se va aplica un mecanism de augmentare care implică majorarea dobânzii cu 25 de puncte de bază începând cu prima perioadă de acordare a dobânzii după publicarea raportului de evaluare de către auditor.

Share.

Lasă un comentariu