Enel câștigă primul proiect de energie regenerabilă în Argentina

0

Enel, prin intermediul subsidiarei sale Enel Green Power Argentina, a obținut dreptul de a construi parcul eolian de 100 MW Pampa, în a doua rundă a licitației de energie regenerabilă lansată în cadrul RenovAr, proiectul de dezvoltare a producției de energie curată, lansat de Ministerul Energiei din Argentina, a anunțat compania.

Capacitatea atribuită în licitație a crescut în această etapă la peste 1.800 MW, de la 1.200 MW. Pampa, aflată în provincia Chubut, bogată în resurse eoliene, va fi proiectul de referință al Grupului în această țară.

“Suntem foarte mulțumiți de capacitatea de energie regenerabilă pe care am obținut-o în cadrul acestei licitații, care se adaugă bazei excelente construită deja în America de Sud”, a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power, divizia globală de energii regenerabile din cadrul Enel.

“Acest succes reprezintă un pas important pentru noi într-o țară care urmărește să crească în mod semnificativ ponderea energiei verzi în mixul său de producție. Această evoluție pozitivă va pune în sfârșit la dispoziție resursele abundente ale țării pentru un nou ciclu de investiții în beneficiul unei dezvoltări sustenabile în viitor”.

Enel investește aproape 130 de milioane de dolari americani în construirea parcului eolian. Proiectul, care va deveni operațional în prima jumătate a anului 2020, va fi susținut prin contracte de cumpărare a energiei electrice (Power purchase agreement – PPA) semnate pe o perioadă de 20 de ani pentru vânzarea integrală a energiei regenerabile produsă de această unitate către compania de administrare a pieței engros de energie electrică din Argentina, CAMMESA. Când va deveni funcțional, parcul Pampa va putea produce o cantitate de aproximativ 500 GWh pe an.

În Argentina, Enel operează centrale termoelectrice și hidroelectrice cu o capacitate totală de aproximativ 4,5 GW și deservește aproximativ 2,5 milioane de clienți din zona Buenos Aires.

Share.

Lasă un comentariu