Elveția promite să adopte neutralitatea climatică până în 2050

0

Guvernul elvețian a anunțat miercuri (28 august) că își va reduce emisiile de gaze cu efect de seră la un nivel net zero până în 2050, luând ca reper un raport al ONU privind schimbările climatice.

Elveția, binecunoscută pentru neutralitatea sa în problemele politice, își va crește obiectivul său actual de 70-85%, potrivit oficialilor de la Berna. Asta înseamnă că până la jumătatea secolului va absorbi toate emisiile pe care le eliberează, fie prin mijloace naturale sau tehnologice, potrivit Euractiv.com.

Guvernul a citat „noi descoperiri științifice”, cu referire la un raport din 2018 al Grupului interguvernamental al ONU pentru schimbările climatice (IPCC), ca motiv al deciziei sale.

În conformitate cu Acordul de la Paris din 2016, țările s-au angajat să limiteze încălzirea globală în acest secol la maximum 2 grade Celsius și să depună toate eforturile posibile pentru a-l menține la doar 1,5 grade. Noua țintă a Elveției este de a contribui la ultimul obiectiv.

„Încălzirea globală de 1,5 grade ar putea duce, deasemenea, la schimbări grave în ecosisteme și un echilibru al emisiilor net zero ar trebui să fie realizat considerabil mai devreme”, a declarat guvernul, conform unui comunicat.

O strategie completă va fi publicată până la sfârșitul anului 2020.

Share.

Lasă un comentariu