Elon Musk îl părăsește pe Trump după retragerea din acordul de la Paris

0

Elon Musk a declarat că va părăsi funcțiile sale în trei consilii prezidențiale. Decizia lui Musk vine ca urmare a anunțului președintelui Donald Trump de a re trage SUA din acordul climatic de la Paris. Părăsirea acordului nu este “bună nici pentru America și nici pentru restul lumii”, a declarat directorul Tesla și Space X.

Musk a fost consilierul lui trump pe probleme de afaceri, locuri de muncă și infrastructură. El și-a apărat decizia de a lucra cu Trump, în pofida criticilor de tot felul. Cu toate acestea, Musk a avertizat încă de miercuri că ar putea renunța la poziții dacă Trump retrage SUA din Acordul de la Paris.

Acordul privind schimbările climatice solicită SUA să-și reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 26-28% sub nivelul din 2005 până în 2025.

Trump a afirmat că acordul de la Paris a fost negociat cu termene nerealiste și nedrepte față de SUA.

Președintele încearcă să retragă SUA din acord și să reia discuțiile imediat pentru a stabili obiective mai corecte. Cu toate acestea, oficialii francezi, germani și italieni au declarat că nu cred că acordul poate fi renegociat.

Share.

Lasă un comentariu