Electromagnetica şi-a planificat investiţii de 12 milioane de lei în acest an

0

Producătorul şi furnizorul de servicii energetice şi corpuri de iluminat Electromagnetica estimează venituri totale de 272,1 milioane lei în acest an, cu 12% mai mari faţă de cele raportate anul trecut, de 243,06 milioane lei, şi şi-a stabilit un program de investiţii de 2,61 milioane euro fără TVA (circa 12 milioane lei fără TVA), potrivit unui raport publicat pe site-ul companiei.

”Programul de investiţii va fi realizat din surse proprii de finanţare, în funcţie de disponibilităţile financiare şi priorităţi. Investiţiile vor fi orientate către achiziţia de echipamente tehnologice, SDV-uri, aparate şi instalaţii de măsură şi control precum şi lucrări de mentenanţă a echipamentelor şi de întreţinere şi modernizare a clădirilor”, se menţionează în document.

Compania şi-a bugetat totodată un profit brut de 7,5 milioane lei, de la un rezultat brut negativ de -15 milioane lei anul trecut, conform News.ro.

”În anul 2018 previzionăm obţinerea de profit pentru toate activităţile societăţii în valoare de 7,5 milioane lei”, arată raportul companiei privind bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an.

Oficialii Electromagnetica spun că activitatea de producţie de energie a depăşit uşor media ultimilor ani.

”Aproximativ 45% din necesarul de certificate verzi necesare furnizării de energie au fost asigurate de certificatele verzi aferente producţiei proprii de energie. Pentru anul 2018 estimăm menţinerea producţiei la acelaşi nivel şi o creştere a numărului de certificate verzi”, mai subliniază autorii raportului.

Electromagnetica este listată la BVB cu simbolul ELMA şi are o capitalizare de 87,88 milioane lei.

Share.

Lasă un comentariu