Electrica: Galați și Vrancea încă fără curent electric din cauza condițiilor meteo nefavorabile

0

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, începând din data de 20 aprilie 2017, s-au produs mai multe avarii la instalațiile operatorilor de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica – SDEE Muntenia Nord, SDEE Transilvania Nord şi SDEE Transilvania Sud. Potrivit unui comunicat al companiei remis energynomics.ro, județele cele mai afectate au fost Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Prahova și Cluj.

În cursul dimineții de luni, 24 aprilie, la ora 9.00, erau afectate 370 de posturi de transformare iar numărul consumatorilor afectați scăzuse sub 23 de mii. ”Este de menționat ca se lucrează în continuare în condiții dificile, peste 400 de electricieni fiind pe teren pentru izolarea și remedierea tuturor defectelor”, au afirmat reprezentanții grupului Electrica.

Condițiile meteorologice, pe alocuri extreme pentru această perioadă a anului, au produs avarii la rețelele aeriene, cea mai afectată zonă fiind Muntenia Nord, în aria de acoperire a căreia au fost rupți peste de 425 de stâlpi de medie tensiune, se arată în comunicat.

În data de 21 aprilie, la ora 12:00, s-a înregistrat un maxim al numărului de utilizatori afectați. Astfel, 127 de mii de locuitori, cei mai mulți din județele Vrancea, Galați și Brăila, au rămas fără curent electric iar 2.300 de posturi de transformare și 89 linii MT au fost total afectate prin ruperea stâlpilor sau a conductoarelor.

”Prin efortul echipelor de intervenție, până sâmbătă dimineață, 22 aprilie, toți consumatorii din zonele Transilvania Nord și Transilvania Sud au fost realimentați. Sâmbătă, 22 aprilie, mai erau 60 de mii de consumatori afectați în zona Muntenia Nord, iar duminica, 23 aprilie, numărul scăzuse sub 30 de mii”, au explicat oficialii Electrica.

Astfel, pentru remedierea avariilor, ”au fost mobilizați sute de specialiști, organizaţi în cadrul a peste 180 de echipe de intervenție, formate din angajaţi ai operatorilor de distribuţie a energiei electrice şi ai Electrica Serv. Însă din păcate, în multe situații, accesul echipelor de intervenție a fost mult îngreunat de vântul foarte puternic și precipitațiile abundente”, au mai explicat reprezentanții grupului.

Potrivit Electrica, ”singurele județe încă afectate sunt Galați și Vrancea, unde activitatea echipelor de intervenție a fost îngreunată din cauza accesului foarte dificil la instalațiile afectate (inclusiv drumuri blocate), fiind nevoie, în anumite situații, de sprijinul autorităților cărora le mulțumim pe această cale”.

Share.

Lasă un comentariu