Electrica a reconectat la reţea aproape toţi consumatorii din Vrancea, joi va remedia şi avariile din Galaţi

0

Electrica SA a anunţat că a reluat alimentarea cu electricitate la majoritatea consumatorilor din Vrancea şi Galaţi, judeţele cele mai afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile, pe alocuri extreme, de săptămâna trecută. Aproape 400 de specialişti sunt în continuare în teren pentru finalizarea tuturor lucrărilor de intervenție. Electrica precizează că “marea majoritate a lucrărilor de remediere a instalațiilor se încadrează ca lucrări de investiții, în consecință nu vor avea efecte în tarifele de distribuție ale anului viitor”.

În județul Vrancea, toți consumatorii afectați au fost realimentați din rețeaua de medie tensiune. Mai sunt defecțiuni izolate, în câteva localități, pentru remedierea cărora se lucrează la rețeaua de joasă tensiune. În acest moment, pe teren sunt 70 de specialiști, organizați în 21 de echipe, care acționează pentru finalizarea tuturor lucrărilor de intervenție. Echipele sunt concentrate pe zona de joasă tensiune, pentru realimentarea abonaților individuali.

S-au executat lucrări de mare anvergură, mai ales în perimetrele în care au fost afectate linii de câte 20 până la 60 de stâlpi rupți, în special în zonele Hangiești, Vadu Roșca 1 și 2, Nămoloasa. Pentru remedierea acestora, în ultimele 48 de ore au fost executate lucrări de trecere în linii subterane de peste 5 kilometri pe linie.

Foto_Galati1În județul Galaţi, s-a lucrat inclusiv pe timpul nopții, la lumina reflectoarelor. Până la finalul zilei vor fi realimentați toți consumatorii afectați pe medie tenisune, cu excepția a 4 linii parțiale, care au până la 40 de stâlpi rupți. Acestea vor fi remediate până joi seară, ceea ce va permite reconectarea a aproximativ 3000 de consumatori. “În acest moment, pe teren sunt peste 300 de specialiști, organizați în 71 de echipe, care acționează cu peste 85 de utilaje pentru remedierea defecțiunilor apărute”, precizează Electrica, într-un comunicat de presă.

Din totalul de 118 linii defecte la începutul perioadei de avarie, au ramas doar 4 linii de medie tensiune care afectează alimentarea abonaților. Intervenția la acestea este condiționată însă de accesul dificil din cauza terenului inundat, la care se adaugă, în anumite situații, și dificultăți legate de acordul proprietarilor. Acolo unde situația a impus-o, alimentarea cu energie electrică a fost asigurată prin grupuri electrogene.

În județul Galaţi, la ora 15.00, erau nealimentate, parțial sau total, cu energie electrică 11 localități (unități administrativ-teritoriale), ceea ce înseamnă aproximativ 7900 de consumatori (4134 pe medie tensiune, restul fiind consumatori individuali pe joasă tensiune).

Informaţii actualizate despre situaţia reţelelor electrice din zona SDEE Muntenia Nord se regăsesc la acest link.

Condițiile meteorologice, pe alocuri extreme pentru această perioadă a anului, au produs avarii importante la rețelele aeriene, a comunicat Electrica pe 24 aprilie, cea mai afectată zonă fiind Muntenia Nord, în aria de acoperire a căreia au fost rupți peste de 425 de stâlpi de medie tensiune. În data de 21 aprilie, la ora 12:00, s-a înregistrat un maxim al numărului de utilizatori afectați. Astfel, 127 de mii de locuitori, cei mai mulți din județele Vrancea, Galați și Brăila, au rămas fără curent electric iar 2.300 de posturi de transformare și 89 linii MT au fost total afectate prin ruperea stâlpilor sau a conductoarelor. În cursul dimineții de luni, 24 aprilie, la ora 9.00, erau afectate 370 de posturi de transformare iar numărul consumatorilor afectați scăzuse sub 23 de mii.

Share.

Lasă un comentariu