ELCEN: PMB încearcă să arunce vina pe noi pentru avariile Termoenergetica

0

Termoenergetica a suferit o avarie majoră, vineri seara, la orele 22:40. În cursul nopții, au fost efectuate manevre tehnice coordonate între dispecerii ELCEN și Termoenergetica pentru a susține sistemul de termoficare. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat de sabotaj ELCEN, și a promis deschiderea unei cercetări penale. Iar oficiali ELCEN au replicat:

”În urma unei avarii produse vineri seară la ora 22:40 pe rețeaua de termoficare aparținând Termoenergetica aflată în subordinea Primăriei Municipiului Capitalei, a crescut debitul de apă de adaos la aproximativ 1.000 de tone/h doar la CTE București Sud, iar presiunea pe conductele de retur a scăzut la un (1) bar, ceea ce a indicat apariția unei spărturi violente pe magistrala de termoficare nr. 2.

”Din acel moment, echipele ELCEN, în coordonare cu echipele Termoenergetica, au intervenit prompt și au început manevrele tehnice necesare într-o astfel de situație de avarie”, conform comunicatului ELCEN.

„În ciuda afirmațiilor tendențioase ale Primarului Capitalei, Gabriela Firea și a încercărilor disperate de a găsi un vinovat pentru situația dezastruoasă în care se află sistemul de termoficare, angajații ELCEN, în colaborare cu angajații Termoenergetica, au făcut tot ce-au putut pe tot parcursul nopții și în cursul zilei de astăzi, pentru ca situația să nu scape de sub control”, se mai arată în comunicat.

”Salariații ELCEN resping acuzațiile Primarului General Gabriela Firea și o acuză la rândul lor de neprofesionalism, deoarece din punct de vedere tehnic se poate dovedi cu diagramele de funcționare că avaria menționată nu se datorează manevrelor de exploatare”, se arată într-un comunicat separat al sindicatului ELCEN.

”Ceea ce omite să sublinieze Primarul Capitalei, în mod intenționat, este faptul că sistemul de termoficare din București aflat în grija Primăriei Municipiului București este în prag de colaps, că țevile sunt vechi și ruginite, iar pierderile de apă caldă pe rețea sunt imense. Din această cauză, avariile sunt din ce în ce mai dese, iar riscul unui colaps total e tot mai aproape de realitate. Doamna Primar mai omite să afirme că sunt necesare eforturi uriașe pentru a menține sistemul pe linia de plutire în situația dezastruoasă în care a ajuns”, mai spus oficialii ELCEN.

Share.

Lasă un comentariu