ELCEN a repornit centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest

0

###author###

ELCEN a anunţat repornirea Centralei cu ciclu combinat de la CTE București Vest, se arată într-un comunicat remis energynomics.ro.

“Începând de miercuri, 15 aprilie a.c., centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest, cea mai nouă și performantă unitate de cogenerare a ELCEN, este din nou în funcțiune. Centrala alimentează cu apă caldă și căldură, în principal, cartierele de locuințe din Drumul Taberei, Militari și Crângași și livrează energie electrică în sistemul energetic național”, se arată în comunicat.

“Am repornit centrala cu ciclu combinat, perla coroanei sistemului energetic românesc. Această unitate joacă un rol foarte important în activitatea noastră. Sperăm ca în viitorul apropiat să putem investi în unități moderne, precum cea de la CTE București Vest, și în celelalte centrale (CTE București Sud, CTE Grozăvești și CTE Progresu), care să contribuie la eficiența sistemului energetic național”, declară Marcel-Octavian Nicolaescu, directorul general al ELCEN.

Centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest, o investiție de aproape 160 milioane de euro, a fost dată în exploatare comercială în anul 2009, fiind prima unitate modernă din România pusă în funcțiune după 1990. Unitatea de cogenerare de înaltă eficiență este compusă dintr-o turbină cu gaze de 143 MW, un cazan recuperator cu ardere suplimentară și o turbină cu abur de 55 MW, sarcina termică produsă fiind de 170 Gcal/h.

Centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest a fost oprită programat la 1 septembrie 2014. Oprirea a fost planificată pentru revizia generală, conform recomandărilor Manualului de Mentenanță al producătorului turbinei cu gaze. Reparațiile majore ale centralei au loc o dată la șase ani.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu