Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » ELCEN a repornit centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest

ELCEN a repornit centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest

17 aprilie 2015
Consumatori
Bogdan Tudorache

###author###

ELCEN a anunţat repornirea Centralei cu ciclu combinat de la CTE București Vest, se arată într-un comunicat remis energynomics.ro.

“Începând de miercuri, 15 aprilie a.c., centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest, cea mai nouă și performantă unitate de cogenerare a ELCEN, este din nou în funcțiune. Centrala alimentează cu apă caldă și căldură, în principal, cartierele de locuințe din Drumul Taberei, Militari și Crângași și livrează energie electrică în sistemul energetic național”, se arată în comunicat.

“Am repornit centrala cu ciclu combinat, perla coroanei sistemului energetic românesc. Această unitate joacă un rol foarte important în activitatea noastră. Sperăm ca în viitorul apropiat să putem investi în unități moderne, precum cea de la CTE București Vest, și în celelalte centrale (CTE București Sud, CTE Grozăvești și CTE Progresu), care să contribuie la eficiența sistemului energetic național”, declară Marcel-Octavian Nicolaescu, directorul general al ELCEN.

Centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest, o investiție de aproape 160 milioane de euro, a fost dată în exploatare comercială în anul 2009, fiind prima unitate modernă din România pusă în funcțiune după 1990. Unitatea de cogenerare de înaltă eficiență este compusă dintr-o turbină cu gaze de 143 MW, un cazan recuperator cu ardere suplimentară și o turbină cu abur de 55 MW, sarcina termică produsă fiind de 170 Gcal/h.

Centrala cu ciclu combinat de la CTE București Vest a fost oprită programat la 1 septembrie 2014. Oprirea a fost planificată pentru revizia generală, conform recomandărilor Manualului de Mentenanță al producătorului turbinei cu gaze. Reparațiile majore ale centralei au loc o dată la șase ani.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *