EDP Renewables instalează un nou sistem de stocare a energiei conectat la o centrală electrică fotovoltaică

0

EDP Renewables unul dintre liderii din domeniul energiei regenerabile și unul dintre cei mai mari producători de energie eoliană la nivel mondial, a pus în funcțiune, în cadrul centralei electrice fotovoltaice de la Băilești, un sistem tip acumulator de stocare a energiei.

Sistemul este prima unitate de stocare a EDPR conectată la o centrală electrică fotovoltaică. Compania a mai montat o astfel de unitate anul trecut în România, conectată însă la un parc eolian. Atunci când energia este produsă în exces, sistemul încarcă acumulatorul, iar atunci când producția este sub nivelul minim anticipat, energia stocată în acumulator este furnizată către consumatori.

Duarte Bello, director general de operațiuni al EDP Renewables România, a declarat că proiectul este un pas înainte în vederea modernizării sistemelor de stocare a energiei. “Este o descoperire care revoluționează piața energiei deoarece transformă sursele de energie regenerabilă, cum sunt cea eoliană și solară, în surse de energie disponibile în mod constant, făcându-le mult mai eficiente și mai fiabile.”

În acest sens, sistemul de stocare a energiei din cadrul centralei electrice de la Băilești este remarcabil în principal datorită instalării sale prin racord direct, ceea ce minimizează pierderile de energie în procesul de încărcare și adaugă noi funcționalități care îmbunătățesc performanța, inclusiv recuperarea în urma penelor de curent, precum și captarea energiei la tensiuni joase sau în zilele noroase. Pentru aceasta, EDPR a instalat un sistem inovator de conversie a energiei care conectează panourile fotovoltaice și acumulatorii cu curent continuu la un transformator cu curent alternativ și un acumulator litiu-ion, precum și un sistem care monitorizează întregul proces.

Inovațiile în domeniul tehnic care au ca scop îmbunătățirea producției și o mai bună utilizare a resurselor sunt semnele distinctive ale EDPR care investește în asemenea proiecte, dar și în alte inițiative deschizătoare de drum în scopul garantării unei poziții fruntașe a țării în topul global al producției de energie curată.

EDPR a trecut în ultimii ani printr-un proces de dezvoltare continuu, compania activând în prezent pe 14 piețe internaționale: Belgia, Brazilia, Canada, Columbia, Franța, Grecia, Italia, Mexic, Polonia, Portugalia, România, Spania, Marea Britanie și SUA. EDPR a semnat un memorandum de înțelegere cu Engie pentru crearea unei societăți pe acțiuni (50/50) pe segmentul energiei eoliene pe platforme maritime. Noua companie se va clasa în topul celor cinci mari operatori din domeniul energiei eoliene pe platforme maritime și își va începe activitatea până la sfârșitul acestui an.

Energias de Portugal („EDP“), acționarul principal al EDPR, este o companie producătoare de energie active la nivel mondial și un lider în ceea ce privește crearea de valoare, inovații și durabilitate. EDP a fost inclusă în indicele Dow Jones Sustainability Index timp de 12 ani consecutivi.

Share.

Lasă un comentariu