E.ON România: Va fi o provocare să asigurăm consumul de gaze al populaţiei dacă va fi o iarnă grea

1

Asigurarea consumului de gaze al clienţilor casnici şi al centralelor care produc căldură va fi o provocare, dacă iarna următoare va fi una dificilă, iar furnizorii de gaze nu primesc cantităţile necesare din timp, au declarat reprezentanţii E.ON România.

Aceştia au fost întrebaţi ce efecte va avea pe piaţa gazelor, la iarnă, decizia ANRE de scădere cu 5% a preţurilor reglementate, de la 1 iulie. “Rămâne o provocare a pieţei de gaze naturale asigurarea volumelor necesare din producţia internă. Dacă pe fondul plafonării preţului la 68 lei/MWh va creşte consumul casnicilor şi al producătorilor de energie termică este posibil să crească importurile în iarnă pentru acoperirea necesarului de consum al pieţei libere. De asemenea, considerăm că şi acoperirea consumului clienţilor casnici şi al producătorilor de energie termică va fi o provocare dacă iarna va fi una dificilă, iar nouă nu ne vor fi asigurate din timp şi la nivelul integral acoperitor cantităţile necesare din producţia internă pentru acoperirea consumului acestor clienţi”, au arătat oficialii E.ON, citați de Agerpres.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a decis, luni, ieftinirea gazelor cu peste 5%, în medie, pentru toţi consumatorii casnici în regim reglementat.

Share.

1 Comment

  1. Poate ne explica specialisti EON ROMANIA, care este legatura dintre scaderea pretului gazelor naturale pentru cantitatea reglementata si necesarul (cantitatea) de gaze naturale care trebuie asigurata.S-ar putea sa fi gasit dansii formula magica si nu ar fi rau sa ne spuna si noua,ma refer la pensionari in primul rand.In rest ce sa zicem,,la un necesar de gaze naturale la 50% din cel asigurat pana in 1990,este intradevar o problema grea.

Lasă un comentariu