E.ON România a inaugurat trei noi stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice

0

E.ON Energie România a deschis trei noi stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice, prin proiectul NEXT-E, în locuri aflate la ieșirile din București.

Amplasamentele noilor stații sunt în perimetrul Aeroportului Otopeni, respectiv pe DN 1 București – Ploiești (în cadrul benzinăriilor MOL amplasate la km 13, sensul spre Ploiești și km 127 sensul spre București), respectiv în incinta Automobile Bavaria (dealer BMW) Militari – sensul ieșire spre autostrada A1 București – Pitești (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 592).

Reprezentanții E.ON România menționează faptul că Municipiul București și, în general, zona Capitalei reprezintă un punct central de transport, cu atât mai mult cu cât aproximativ 70% din totalul mașinilor electrice înmatriculate în România se regăsesc în acest areal, potrivit Agerpres.

Cele trei stații de încărcare din zona Capitalei au o putere maximă de 93 kW, astfel că timpul mediu de încărcare a unei mașini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. De asemenea, în fiecare amplasament există două locuri de parcare, fiind instalată câte o stație de tip fast charge 2×50 kW (curent continuu) + 1×43 kW (curent alternativ).

Share.

Lasă un comentariu