E.ON: Leonhard Birnbaum îl va înlocui pe Johannes Teyssen în funcția de CEO

0

Consiliul de Supraveghere al E.ON a decis, în cadrul ședinței de marți, să îl numească pe Leonhard Birnbaum în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al companiei, începând cu 1 aprilie 2021. Birnbaum îl va înlocui, astfel, pe Johannes Teyssen.

Teyssen, care s-a alăturat grupului în 1989, este membru al Consiliului de administrație din 2004 și a condus E.ON de mai bine de zece ani.

„Integrarea innogy marchează finalizarea cu succes a restructurării corporative majore a E.ON. Pentru noul E.ON, va fi important în următorii ani să se construiască pe această bază stabilă și să se dezvolte în continuare ca motor al tranziției energetice europene în era digitală, pentru clienții, societatea și investitorii noștri. Consiliul de Supraveghere este convins că Leonhard Birnbaum este persoana potrivită pentru această sarcină. El a jucat un rol cheie în modelarea transformării industriei energetice în ultimii 20 de ani, ocupând diferite poziții de top și este considerat un conciliator. El a jucat un rol decisiv în conturarea digitalizării rețelelor și a condus în mod convingător integrarea innogy în noul E.ON”, a spus Președintele Consiliului de Supraveghere, Karl-Ludwig Kley.

În același timp, Kley i-a mulțumit lui Johannes Teyssen pentru realizările sale din ultimele două decenii.

Share.

Lasă un comentariu