E.ON la 15 ani în România: Investiții de 1,7 mld. euro pentru modernizarea rețelelor de distribuție și dezvoltarea de soluții energetice

0

Din 2005, de la intrarea pe piața din România, au fost modernizați peste 8.290 km de rețea de gaze naturale (circa 50% din lungimea totală a rețelei preluată la privatizare) și circa 6.450 km de rețea de energie electrică, se arată într-un comunicat al E.ON. Reţeaua de distribuţie a gazelor naturale a fost extinsă pe o lungime de 1.795 km, iar cea de distribuţie a energiei electrice a fost extinsă pe o lungime de circa 2.350 km, facilitând racordarea de noi consumatori.

”În toți acești ani am făcut față multor provocări și am devenit mai puternici. Am transformat societățile preluate în companii moderne orientate spre client și am dublat valoarea afacerilor, astfel că în 2019 cifra de afaceri consolidată a atins aproape 1,3 miliarde de euro”, a declarat Manfred Paasch, Directorul General al E.ON România.

În prezent, compania asigură electricitate şi gaze pentru peste 3,2 milioane de clienți, cu aprox. 650.000 mai mulţi decât avea în portofoliu în anul 2005. E.ON este primul furnizor integrat, dar şi primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate și asigură energie și gaze naturale în peste 3.600 de localităţi. Bilanțul E.ON include 8.290 km de conducte de gaze naturale modernizate, 90% din stațiile electrice integrate în SCADA și 2,3 miliarde euro contribuție la buget sub formă de impozite şi taxe.

Share.

Lasă un comentariu