E.ON își reunifică furnizorii de gaze pentru populație și firme

0

E.ON a declanșat procedurile legale de reunificare juridică a celor doi furnizori de gaze naturale pe care îi deține în România, prin absorbirea E.ON Gaz Furnizare, specializat în furnizare pentru clienții casnici reglementați, de către E.ON Energie, furnizor de gaze pentru consumatorii de gaze din piața liberă, dar și de curent electric, fiind furnizor de energie de ultimă instanță în estul României, în zona de rețea operată de distribuitorul Delgaz Grid din același grup E.ON.

Practic, se va reveni la situația de dinainte de toamna anului 2017, când din E.ON Energie s-a desprins prin divizare E.ON Gaz Furnizare, care a preluat activitatea de furnizare de gaze către consumatorii reglementați casnici, tocmai din cauza faptului că cele două piețe, de gaze și de energie pentru populație, se aflau la acel moment în stadii diferite de liberalizare, conform Profit.ro.

Acum, cele două companii vor refuziona prin absorbție sub umbrela E.ON Energie, în perspectiva liberalizării furnizării de gaze pentru populație de la 1 iulie. Ambele sunt controlate de către grupul german prin intermediul E.ON România SRL, Ministerul Economiei deținând câte 31,82% din capital la fiecare.

“În perspectiva eliminării prețurilor reglementate de furnizare, toți clienții casnici își vor putea exercita dreptul de eligibilitate prin alegerea unui furnizor de gaze naturale cu care să încheie, până la data de 30 iunie 2020, un contract aferent furnizării gazelor naturale în regim concurențial. Ca urmare, în aceste condiții de piață, nu se mai justifică existența unei entități distincte pentru furnizarea de gaze naturale către consumatorii reglementați”, se arată într-un document oficial al E.ON.

Share.

Lasă un comentariu