E.ON extinde proiectul ”smart village” în 19 localități din județele Arad și Timiș

0

Printr-o inițiativă lansată în anul 2018, compania E.ON Energie România și-a propus să susțină administrațiile locale să atingă obiectivele de economisire a energiei.

În sfera de aplicare a sistemelor inteligente se numără spitale, şcoli și sălile de sport aferente, sedii ale administraţiilor locale, rețelele de iluminat public stradal, dar şi alte categorii de obiective cum ar fi staţiile de purificare a apei.

Prin intermediul unui proiect E.ON, începând din acest an, 16 localităţi din județul Arad (Aluniş, Neudorf, Chesinţ, Zăbrani, Fântânele,Tisa Nouă, Beliu, Vasile Goldiș, Secaciu, Bochia, Benești, Uzusau, Bruznic, Dorgoș, Pătraș și Sabalt), respectiv 3 din județul Timiș (Sânandrei, Covaci și Carani) se pregătesc să devină „smart villages”.

Modernizarea sistemelor de iluminat interior în clădiri ale administrațiilor publice locale și a celor stradale a fost deja finalizată în câteva localități din județul Arad, în altele fiind în curs de implementare. Au mai fost realizate și lucrări de iluminat ambiental al clădirilor, extinderi ale rețelelor de iluminat stradal, dar și modernizarea terenurilor de sport, prin montarea de instalații si lămpi cu consum redus de energie. Urmează montarea de panouri fotovoltaice, a unor stații de încărcare a mașinilor electrice „fast charge”, precum și climatizarea unor clădiri. Și în județul Timiș au demarat lucrările de eficientizare a consumului de energie în unitățile administrației publice locale din Sânandrei, Covaci și Carani.

Share.

Lasă un comentariu