E.ON Drive ajunge la 100 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în România

0

Compania E.ON Energie România a instalat până în prezent circa 100 de puncte de încărcare publice și private pentru mașinile electrice, prin proiectul E.ON Drive. Stațiile sunt în majoritate rapide, cu o putere de 50 kW în curent continuu și permit încărcarea a până la 80% din nivelul bateriei în 30-40 de minute, în funcție de capacitatea acesteia și modelul mașinii.

Cele mai multe puncte de încărcare sunt în București și în regiunea Moldovei, dar și în alte locații din țară, acestea fiind prezentate interactiv prin intermediul platformei online E.ON Drive sau prin aplicația mobilă E.ON Drive (disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS). Soluția E.ON de electromobilitate se adresează atât persoanelor fizice, cât și clienților business, printre aceștia regăsindu-se în principal companii care activează în domeniul HoReCa, real estate și din industrie.

„Pentru noi mobilitatea electrică este mai mult decât un concept sau un pas inovativ în tehnologie. Este încă o dovadă a felului în care contribuim la protejarea mediului înconjurător și la un viitor verde”, a declarat Claudia Griech, Director General Adjunct E.ON Energie România.

Anul acesta numărul sesiunilor de încărcare prin intermediul aplicației E.ON Drive a depășit 2.200, aproximativ 33,3 de MWh fiind utilizați prin intermediul punctelor de încărcare E.ON. Spre comparație, această cantitate de energie ar permite parcurgerea a peste 180.000 de km şi reducerea concomitentă a unor emisii de CO2 de circa 25 tone.

Totodată, în baza unui parteneriat încheiat luna trecută cu Hubject, toate punctele de încarcare E.ON Drive vor fi integrate până la sfârșitul anului în platforma interoperabilă de Roaming Hubject (hubject.com), cea mai mare rețea de stații din lume, ceea ce va facilita călătoriile pe distanțe lungi.

Share.

Lasă un comentariu