E.ON brevetează o soluție digitală IOT pentru medii de lucru sustenabile și sănătoase

0

Un nou sistem de monitorizare Internet of Things (IOT) face ca halele de producție să fie medii mai sustenabile, mai sănătoase și mai economice financiar. Dispozitivele și aplicația software dezvoltate de echipa de tehnologie digitală E.ON prelucrează date privind o serie de măsurători importante. Sunt măsurate inclusiv calitatea aerului și temperatura camerei pentru a prezice cu exactitate evoluția viitoare a acestora. Aplicația calculează de exemplu când trebuie adăugat aer proaspăt în hala de producție, asigurând un mediu de lucru sănătos și sigur. Inovația E.ON SE a primit deja brevetul european, se arată într-un comunicat al companiei.

Dispozitivul înregistrează temperatura, umiditatea, mișcarea sau concentrația de gaze și poluanți precum CO2 sau oxizi de azot. Cu ajutorul acestor date, inteligența artificială poate determina exact ce fereastră a unei încăperi ar trebui deschisă într-un moment anume, pentru a asigura climatul optim de lucru pentru angajații aflați în interior.

Întrucât o modificare a temperaturii cu doar un grad Celsius poate afecta costurile de încălzire cu 12%, durata optimă a fluxului de aer proaspăt este determinată, astfel încât să se evite pierderea de căldură și, prin urmare, consumul de energie.

Noua soluție E.ON ia în considerare pentru prima dată toți parametrii și poate optimiza și chiar înlocui instalarea sau funcționarea sistemelor de climatizare.

„Această invenție este un exemplu excelent despre maniera în care E.ON își ajută clienții să creeze un viitor mai bun pentru propriii lor angajații, economisind energie și totodată îmbunătățind mediul de muncă al acestora. Această soluție inovatoare se bazează pe utilizarea unei cantități imense de date. E.ON va continua să dezvolte soluții digitale și modele de afaceri în sprijinul calității vieții și protecției climaterice”, spune Matthew Timms, Chief Digital & Technology Officer la E.ON.

Share.

Lasă un comentariu