E.ON: 81% dintre români consideră că utilizarea tehnologiei în casă le ușurează viaţa

0

Pentru o treime din populația din opt țări europene tehnologia din locuinţe generează o viață mai stresantă și mai complicată, arată un studiu realizat de E.ON. ”Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa”, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 8.000 de oameni din Germania, Marea Britanie, Italia, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria în luna decembrie 2016”, potrivit comunicatului E.ON remis energynomics.ro.

Maghiarii și britanicii critică cel mai mult introducerea tehnologiei în casă. Aproape 46% dintre cei chestionați în fiecare dintre cele două țări, afirmă că tehnologia le face viața mai complicată. Mai mult de jumătate dintre maghiari (52%) consideră că, din acest motiv, viețile lor sunt mai afectate de stres decât în urmă cu zece ani. Totodată, viața a devenit mai stresantă și pentru 51% dintre cehii participanţi la studiu.

Totuși, în urma rezultatelor, specialiștii au observat o creștere a utilizării tehnologiei în gospodării, care are și o parte pozitivă. ”În ansamblu, circa două treimi dintre respondenți au admis că tehnologia asigură un confort sporit și că ajută la îmbunătățirea eficienței energetice. Cei mai mari susținători în acest sens sunt italienii și turcii, 87%, respectiv 84% dintre ei susţinând că tehnologia le face viața mai ușoară”.

Românii se clasează pe locul al 3-lea, 81% dintre respondenți considerând că utilizarea tehnologiei în casă le ușurează viaţa de zi cu zi. În acelaşi timp, aproximativ o treime dintre respondenţi cred că aceasta duce și la creșterea stresului. Totodată, 75% dintre români sunt de părere că tehnologia ajută la economisirea de energie, ideea fiind împărtăşită de 64% dintre germani și 46% dintre suedezi, mai arată studiul E.ON.

Share.

Lasă un comentariu