E-Distribuţie Muntenia a modernizat 80 de posturi de transformare din Bucureşti cu 18 mil. lei

0

E-Distribuție Muntenia a investit anul acesta aproximativ 18 milioane de lei pentru modernizarea a circa 80 de posturi de transformare și puncte de alimentare din Bucureşti şi pentru introducerea acestora în sistemul Telecontrol, un pas înainte în crearea unei reţele electrice inteligente, a anunțat compania.

În cadrul proiectului de investiţii desfăşurat pe parcursul anului 2017, au fost modernizate aproximativ 38 de puncte de alimentare şi 40 de posturi de transformare din Bucureşti, cu scopul îmbunătățirii calității serviciului de distribuţie a energiei electrice și al digitalizării rețelei. Astfel, lucrările de modernizare au constat în consolidarea clădirilor şi înlocuirea echipamentelor existente cu unele moderne, care au fost integrate în sistemul Telecontrol al E-Distribuţie Muntenia.

Aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în desfășurarea proiectului de modernizare a reţelei electrice din Bucureşti, contribuind la creşterea calităţii serviciului de distribuţie a energiei electrice pentru aproximativ 50.000 de consumatori.

Mai mult decât atât, lucrările de modernizare la nivelul punctelor de alimentare, precum şi la posturile de transformare, facilitează implementarea automatizărilor necesare pentru a reduce considerabil timpii de indentificare și separare a tronsoanelor de cablu în care apar defecte şi în mod implicit, la realimentarea mult mai rapidă a clienţilor E-Distribuţie Muntenia în caz de avarie.

În urma acestor lucrări, echipamentele noi au fost introduse în sistemul Telecontrol, un element important pentru viitoarele rețelele de distributie inteligente.

Toate aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul.

Ca urmare a programelor ample de investiții în modernizarea rețelelor, s-a îmbunătățit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuție ale grupului fiind în topul celor mai performanți operatori de distribuție energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanţi operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

Share.

Lasă un comentariu