E-Distribuție Banat oferă elevilor din Deva cursuri în sistem dual

0

Cea de-a doua clasă în sistem dual susținută de companiile E-Distribuție din România a început luni cursurile la Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu din Deva. Programul își propune să ofere celor 28 de elevi acces la o pregătire profesională solidă, în acord cu cele mai noi tehnologii implementate de companiile E-Distribuție, precum și să contribuie la diminuarea deficitului de personal specializat prognozat în sectorul energetic.

De asemenea, elevii de la Colegiul Tehnic Energetic din București au început cel de-al doilea an de pregătire din cadrul programului ”Viitor Electrician”, de învățământ în sistem dual, clasă susținută de E-Distribuție Muntenia.

Programul conține o importantă componentă de pregătire practică, atât în laboratoarele Liceului Tehnologic cât și în instalațiile E-Distribuție Banat. Astfel, în primul an al programului, elevii vor urma cel puțin 20% din ore de formare practică în instalațiile E-Distribuție Banat, iar această pondere va crește la 60% în al doilea an și la 70% în al treilea an. Pregătirea practică va include ore de mentorat cu specialişti şi tutori ai E-Distribuție Banat, pregătiți special pentru aceste activități.

Programul este organizat în sistemul dual de învățământ, ceea ce asigură sprijinul E-Distribuție Banat către Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu pe durata celor 3 ani de studiu. Compania va acorda elevilor o bursă lunară de 200 de lei, care se adaugă bursei de 200 de lei acordate în sistemul de învățământ profesional de stat.

Share.

Lasă un comentariu