E-Distribuție Banat a pus în funcțiune investiții de aproape 21 milioane de lei în 2017

0

E-Distribuție Banat a pus în funcțiune în acest an proiecte de investiții în valoare de aproximativ 20,7 milioane de lei, a anunţat compania într-un bilanţ transmis presei. Acestea au vizat modernizarea rețelelor și echipamentelor de înaltă tensiune din zona în care activează, cu scopul îmbunătățirii calității serviciului de distribuție pentru peste 46.000 de consumatori.

În 2017, compania de distribuție a desfășurat lucrări de modernizare a două linii electrice aeriene și a unei stații de transformare de 110/20kV, precum și lucrări de înlocuire a aparatajului de înaltă tensiune din cadrul a trei stații de transformare. Ca parte a acestui program local de investiții, E-Distribuție Banat a investit circa 7,5 milioane de lei în lucrările de modernizare a stației de transformare 110/20 kV Ţeba. Alte lucrări au fost efectuate la liniile electrice aeriene de 110 kV Hasdat – Hațeg și Jimbolia- Cărpiniș, care au o importanță strategică pentru sistemul energetic național, asigurând evacuarea puterii din centralele hidroelectrice din zona Hațeg, dar și legătura transfrontalieră cu Serbia. Traseul liniilor se afla pe un teren greu accesibil în condiții de vreme nefavorabilă, îngreunând intervenția echipelor pe teren.

E-Distribuție Banat a mai finalizat anul acesta și o serie de lucrări de îmbunătățire a nivelului de tensiune, de reducere a frecvenței și a duratelor întreruperilor în alimentarea cu energie electrică si pentru asigurarea necesarului de putere pentru peste 10.000 de consumatori. În acest sens, au fost înlocuite transformatoarele de înaltă tensiune în stațiile Decebal și Freidorf, investiția ajungând la o valoare de aproximativ 6 milioane de lei.

Lucrările contribuie la creșterea eficienței energetice și la reducerea consumului propriu tehnologic la nivelul stațiilor, iar modernizarea celor două stații de transformare contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului, și în același timp, contribuie semnificativ la îmbunătățirea măsurilor de securitate și protecție în instalații.

Ca urmare a modernizării rețelelor, cele trei companii E-Distribuție – care acoperă regiunile Muntenia Sud, Banat și Dobrogea – sunt în topul celor mai performanți operatori de distribuție de energie electrică din România în privința calității serviciilor în ultimii ani. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate in medie pe client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat și-au îmbunătățit de asemenea performanțele și au rămas în topul celor mai performanți operatori de distribuție din România, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile.

Share.

Lasă un comentariu