Doru Vișan: Fie cu varianta actuală, fie cu altă abordare, vom avea cel puțin un grup nou pe nuclear

1

Bogdan Tudorache

România trebuie să aibă energie nucleară și va avea minimum un grup nou – spune secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan.

Este, în fapt, pentru prima oară când Ministerul vorbește despre o posibilă abordare proprie, în afară tranzacției cu chinezii, în proiectul nuclear de la Cernavodă. „Din punctul meu de vedere, nuclearul capătă o importanță tot mai mare. Fie cu varianta actuală, fie printr-o altă abordare – oricare din ele este benefică – trebuie să mai dezvoltăm cel puțin una sau două capacități nucleare în România….

Materializarea negocierii (cu chinezii de la CGN) dacă se face, va fi un lucru extraordinar. Dacă nu se va materializa, există studii… și se va face cel puțin o capacitate”, a spus Vișan.

În ceea ce privește proiectul cu CGN, el a spus: „Dacă noi creăm cadru investițional nu cred că nu se va face. Am vrut să subliniez necesitatea de a promova în continuare energie nucleară în România, că energie de bază, de care avem nevoie.”

Share.

1 Comment

  1. Cred ca sunteti singurul reprezentant al ME din ultimii 15 ani care sustineti nuclearul.Si asta nu intamplator, nu stiu care au fost motivele numirii, dar faptul ca cunoasteti energie este surprinzator ca a-ti ajuns in aceasta functie.Restul personalului ME se cam plimba la Bruxelles pentru regenerabile.Pacat ca nu mai e nimeni din cei care dupa 1990 au contribuit la realizarea unitatilor 1-2 de la CNE Cernavoda.Nu au avut nevoie nici de chinezi, nici de plimbari la Bruxelles sau in USA, au cunoscut energie, au cunoscut necesitatile sistemului ,au avut sprijin financiar, au fost oameni seriosi si au avut norocul sa nu se bage partidele in deciziile strategice.Daca va puneti problema acum dupa 15 ani de negocieri ca s-ar putea sa nu se semneze acordul, inseamna ca trebuie sa ne luam adio de la grupuri nucleare.

Lasă un comentariu