Donație OMV Petrom de 1 mil. euro, utilizată pentru achiziția a 10 echipamente iPonatic și a 300 de kit-uri de testare pentru diagnosticare rapidă a Covid-19

0

Crucea Roșie Română, cu sprijinul financiar al OMV Petrom, a achiziționat 10 aparate de testare rapidă COVID și 300 de kituri de testare. Aparatele au ajuns în țară și sunt în procedura de configurare. Acestea vor fi distribuite către mai multe spitale din țară, în perioada imediat următoare, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătății, singura autoritate care are o evidență centralizată și actualizată la zi cu necesarul spitalelor din România.

Aparatele de testare rapidă sunt sisteme portabile complet automatizate, de generație nouă care utilizează tehnica RT-PCR în vederea detectării genelor ce indică prezența virusului SARS-COV-2. Datorită tehnicii revoluționare, aparatele au un grad ridicat de precizie, elimină riscul de contaminare și reduce timpii de așteptare pentru obținerea unui rezultat. Astfel se reduc timpii de analiză, de la 24 de h timpi de așteptare pe aparate clasice, la 40 de minute timp de așteptare pentru aflarea rezultatului unui test pe aparatele de testare rapidă.

Procesul de testare implică: prelevarea mostrelor din tractul respirator superior care sunt apoi prelucrate într-un singur recipient în vederea extragerii, amplificării și analizării acidului nucleic prezent pentru obținerea unui rezultat concludent.

Share.

Lasă un comentariu