Din planul național german PNIESC lipsesc măsurile concrete – raport

0

Proiectele de planuri de tip PNIESC din Germania, Finlanda, Franța și Portugalia privind energia și clima includ obiective ambițioase, dar “lipsesc detalii și măsuri concrete” pentru a se asigura că acestea sunt îndeplinite, potrivit unei evaluări realizate de proiectul Life PlanUP în cadrul ONG-ului Carbon Market Watch. “În ansamblu, este clar că și liderii autoproclamați ai luptei climatice pot și ar trebui să-și îmbunătățească planurile”, a declarat ofițerul Carbon Market Watch, Agnese Ruggerio, într-un comunicat de presă citat de cleanenergywire.org.

Privind Germania în special, evaluarea a constatat o lipsă de măsuri specifice de reducere a emisiilor în sectorul agricol și a criticat planurile de creștere a utilizării biomasei pentru producția de energie – o mișcare care ar pune terenurile sub presiune suplimentară, conform Life PlanUP.

Evaluarea a criticat de asemenea faptul că Germania nu dispune de planuri de reducere a emisiilor pentru vehiculele grele, pentru aviație și pentru transportul maritim. Germania, însă, “se evidențiază” printre cele patru țări în sectorul construcțiilor, unde a stabilit “până în 2050 un obiectiv foarte ambițios de realizare a unui sector al clădirilor neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon”.

Comisia Europeană a avertizat anterior țările din UE, inclusiv Germania, că proiectele planurilor naționale pentru deceniul următor sunt insuficiente pentru atingerea obiectivelor de energie și climă din 2030 ale blocului. Prin politicile și măsurile existente, “Germania nu este pe cale să-și atingă” obiectivul privind emisiile în 2030 pentru sectoarele care nu sunt acoperite de sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS), a afirmat Comisia.

Share.

Lasă un comentariu