Din 25 ianuarie, instalatorii se pot înscrie în programul AFM pentru producția casnică de energie fotovoltaică

6

Administrația Fondului pentru Mediu – AFM a anunțat că în perioada 25 ianuarie-1 martie 2019 așteaptă dosarele din partea firmelor interesate să devină instalatori validați în cadrul programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică la consumatori persoane fizice. După încheierea etapei de validare a instalatorilor, lista acestora va fi publicată pe site-ul instituției – www.afm.ro.

Abia după aceea persoanele fizice vor putea să-și aleagă dintre instalatorii validați pe acela cu care doresc să încheie un contract. AFM a acoperi 90% din cheltuielile eligibile, în limita a 20.000 de lei. Beneficiarul final va acoperi restul cheltuielilor.

Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conținutul dosarului de validare și alte informații privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanțare, disponibil pe site-ul www.afm.ro.

Instalatorul va face achiziția echipamentelor necesare, va întocmi toată documentația tehnică necesară și va instala sistemul de panouri fotovoltaice. Dosarul de validare se va depune „paginat și opisat, într-un dosar, în plic sigilat”, la sediul AFM, conținând o cerere, o împuternicire, 5 certificate, un atestat și trei documente doveditoare.

Programul AFM își propune să crească eficiența energetică, să amelioreze calitatea aerului și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și livrarea surplusului în sistemul energetic național.

Share.

6 Comments

 1. Ardeleanu Ion .Cand se vor afisa listele cu instalatorii avizati pt. programul : panouri fotovoltaice pt. locuinte particulare : Sant interesat si eu de acest program . Cine are mai multe informatii il rog sa ma contacteze . Eu am sunat la A.F.M. si nu au stiut sa raspunda

  • mm

   Bună ziua, încă nu există această listă. Pe 26 martie, Administrația Fondului pentru Mediu a prelungit sesiunea de înscriere în vederea validării instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională până la data de 05 aprilie 2019. Abia după această dată, dacă nu se va schimba din nou, vom avea lista!

 2. Catalina Marinescu on

  Doresc sa utilizez acest sistem ecologic de producere a energiei in -comuna Fundu-Mldovei, judetul Suceava, la casa mea aflata in constructie.
  Marinescu Catalina tel.0728165387

 3. Doresc sa utilizez acest sistem in comuna Vadu Moldovei Jud Suceava. Cum pot găsi instalator autorizat? Multumesc pt sfaturi.
  Alexandr

Lasă un comentariu