Depogaz și Depomureş au atras fonduri europene în valoare de aproape 200 mil. euro

0

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat vineri, la Târgu Mureş, că cele două depozite mari de gaze naturale din judeţ, Depogaz și Depomureş, au semnat împreună contracte de finanţare europeană în valoare de aproape 200 milioane de euro.

“Judeţul Mureş are o tradiţie mare în energie, aici fiind construită prima sondă de gaz, în 1909, la Sărmăşel Gară, iar în urmă cu câteva zile a fost semnat un proiect cu finanţare europeană pentru cele două depozite de înmagazinare a gazelor… Aveţi două depozite de gaz, unul al Depogaz, altul al Depomureş, amândouă împreună au semnat contracte de finanţare europene în urmă cu foarte puţin timp, în jur de 200 milioane de euro. Practic, vom moderniza complet aceste depozite, în aşa fel extracţia şi injecţia în sistem să fie la cote mult mai mari”, a spus ministrul Economiei, citat de Agerpres.

Depomureş sau Depozitul Târgu Mureş are o capacitate operaţională de 300 milioane metri cubi gaze natural, în timp ce Depozitul de la Sărmăşel al Depogaz are o capacitate activă de 900 milioane metri cubi/ciclu şi aparţine Filialei de Înmagazinare Gaze Naturale Depogaz Ploieşti, în care Romgaz este asociat unic.

Share.

Lasă un comentariu