Dependența de importuri pentru mobilitatea electrică ar putea cauza pierderi majore de locuri de muncă în Germania

0

Producătorii de autoturisme electrice din Germania trebuie să crească producția proprie de piese și mașini substanțial în următorii ani, pentru a evita pierderi de locuri de muncă masive în cadrul uneia din cele mai importante industrii ale țării, spun reprezentanții Platformei Naționale pentru Viitorul Mobilității (NPM) într-un nou raport, potrivit Clean Energy Wire.

“Dacă nu se îmbunătățește competitivitatea industriei germane în ceea ce privește mobilitatea electrică în următorii ani și fluxul actual de importuri de baterii și mașini electrice crește în concordanță cu trendul actual, efectele asupra structurii ocupării forței de muncă vor fi semnificative”, susține NPM, în raport.

În cadrul celui mai pesimist scenariu, ar putea fi eliminate circa 410.000 de locuri de muncă până în 2030, adică aproximativ 0,9 la sută din totalul locurilor de muncă din țară, spune NPM. Consilierii adaugă că producătorii de mașini din țară nu vor mai putea crea efecte de creștere pe întregul lanț de producție, așa cum fac astăzi; producția de mașini electrice poate fi automatizată mult mai bine decât cea a automobilelor cu combustie. Este nevoie de o investiție continuă în formare și identificarea de noi potențiale de creare de plus-valoare prin schimbarea modelelor de afaceri, pentru ca producătorii de automobile să păstreze locurile de muncă.

Share.

Lasă un comentariu