Acasă » Interes general » Delgaz Grid: Zece persoane și-au pierdut viața, anul trecut, în urma defecțiunilor și utilizării imporprii a instalațiilor de gaze

Delgaz Grid: Zece persoane și-au pierdut viața, anul trecut, în urma defecțiunilor și utilizării imporprii a instalațiilor de gaze

21 ianuarie 2021
Interes general
Energynomics

Un număr de 13 cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon au fost înregistrate, anul trecut, în aria de activitate a companiei Delgaz Grid, iar în urma acestora 10 persoane au murit și alte 22 au fost la un pas de a-și pierde viața.

Incidentele au avut loc în județele Sibiu, Mureș, Maramureș, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin și Harghita și au avut ca numitor comun nerespectarea unor reguli minime în utilizarea surselor de încălzire.

Din păcate, o situație similară este consemnată la începutul acestui an, până în prezent fiind înregistrate trei cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon, în județele Arad, Mureș și Sibiu, din care au rezultat patru victime, a anunțat compania.

Folosirea aragazului pentru încălzirea locuinței, racordurile neetanșe la sistemul de evacuare a gazelor arse al centralelor termice și al sobelor, coșuri de fum colmatate sau defecțiuni la sobe (plite crăpate, sobe de teracotă neetanșe) sunt principalele cauze ale intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

”Pierderea unor persoane dragi provoacă multă durere și este regretabil că oamenii continuă să facă greșeli care duc la astfel de tragedii. Acestea pot fi evitate cu ușurință dacă pregătirea pentru sezonul rece se face corespunzător, apelând la specialiști. Vorbim, în mod special, de verificarea și remedierea defecțiunilor care apar la aparatele de încălzire, la coșurile de fum și la canalele de evacuare a gazelor arse”, afirmă Petre Stoian, Director General Adjunct al Delgaz Grid.

Pe fondul diferitelor defecțiuni la aparatele de încălzire sau la cele de evacuare a gazelor arse, monoxidul de carbon – un gaz asfixiant, foarte toxic – se acumulează în încăpere și duce la intoxicarea persoanelor.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 23.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României şi o reţea de electricitate de aproape 81.900 km în şase judeţe din Moldova.

Autor: Energynomics

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *